Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δένδιας βρέθηκε σε «Καταιγίδα»

Ο Δένδιας βρέθηκε σε «Καταιγίδα»

Σενάριο ανακατάληψης βραχονησίδας

Σενάριο ανακατάληψης βραχονησίδας συμπεριλάμβανε η άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 24» που πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού και Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με το σενάριο η μπλε ομάδα ανακατέλαβε την βραχονησίδα νικώντας τη λευκή ομάδα. Αφού αν ο «εχθρός» βαφόταν κόκκινος θα ήταν περισσότερο από προφανές και δεν ταιριάζει στην περίοδο των «ήρεμων νερών», όπως θα μπορούσε να πει ένας κακεντρεχής…

Οι επίσημοι

Την άσκηση παρακολούθησε το βράδυ της Δευτέρας από τη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» στην οποία μετέβη και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Aρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη.

Την άσκηση παρακολούθησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ.

Κατά την παρουσία του ο Δένδιας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα σενάρια της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 24».

Μία άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού η οποία πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και προβλέπει τη συμμετοχή προσωπικού και μονάδων του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, με αντικειμενικό σκοπό την εμπέδωση της διακλαδικότητας επί του πεδίου.

Η EFES 2024

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες η Τουρκία πραγματοποίησε την άσκηση EFES 2024, στην οποία όπως τόνισε η Χουριέτ, έδωσαν το παρών οι στρατιωτικοί ακόλουθοι της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα. Με την τουρκική εφημερίδα να σχολιάζει ότι καταρρίφθηκε ένα τείχος που υπήρχε στο Αιγαίο, αφού για χρόνια – λόγω και των εντάσεων – η Ελλάδα δεν έστελνε ούτε παρατηρητές στις ασκήσεις.

Ήρεμα νερά – σταθερές θέσεις

Πέραν των σεναρίων στις ασκήσεις και των «ήρεμων νερών» στα ελληνοτουρκικά, αξίζει να σημειωθεί ότι η Άγκυρα διατηρεί τις θέσεις της στο ακέραιο και τις διεκδικήσεις της απέναντι στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων, το ιδεολόγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας», αλλά και τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών» και της αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας σε σειρά νησιών του Αιγαίου.

Με την αντιπολίτευση μάλιστα να καλεί τον Ερντογάν, από καιρό εις καιρό, να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024