Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κινούνται σε ρυθμούς τελικών της Stoiximan Basket League. Οι «πράσινοι» φιλοξενούν απόψε (5/6, 21:15) τους Πειραιώτες, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, για το πρώτο παιχνίδι της σειράς ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα αγωνιστικά, με τον Τούρκο τεχνικό να έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους.

Ξεκινούν οι τελικοί της Basket League, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στο ΟΑΚΑ.

Από την άλλη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μουστάφα Φαλ που ταλαιπωρείται από κάταγμα κόπωσης και σε συνδυασμό με την απουσία του Ράιτ από το ρόστερ του ελληνικού πρωταθλήματος, έχει μείνει με 5άρι μόνο τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Παπαπέτρου, Καρπάνος και Θεονάς.

Οι δηλώσεις των προπονητών ενόψει τελικών

Μπαρτζώκας: «Να χτυπήσουμε στα αδύνατα σημεία του αντιπάλου»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας συνεχάρη τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση της Euroleague στη συνέντευξη Τύπου ενόψει των τελικών της Basket League. «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και τον Εργκίν για την κατάκτηση της Εuroleague. Έχουμε παίξει 7 φορές φέτος, μπορεί να πάμε σε 10 ή 11 ή 12 παιχνίδια συνολικά. Κρύβονται διαφορετικές ιστορίες πίσω από κάθε παιχνίδι. Το ομαδικό παιχνίδι παίζει πάντα ρόλο. Η ομάδα πρέπει να χτυπήσει τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου. Δεν πιστεύω πως παίζουν μόνο οι ψηλοί, κάποιος πρέπει να πασάρει σε αυτούς, κάποιος πρέπει να τους κατευθύνει. Δυστυχώς χάσαμε τον Φαλ, χάσαμε και την όποια υπεροπλία μπορεί να είχαμε στη συγκεκριμένη θέση και πρέπει να καλύψουμε το κενό», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αταμάν: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το Conference»

Για το αν θα κριθεί το πρωτάθλημα από τις μάχες των ψηλών: «Να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό γιατί σε όλη τη σεζόν ήταν στο πολύ υψηλό επίπεδο. Συγχαρητήρια και στους φίλους του Ολυμπιακού για το Conference. Παίξαμε 7 ματς, αλλά χάσαμε τα 4. Αλλά πήραμε 3 ματς στη Βasket League. Οι ψηλοί παίζουν σημαντικό ρόλο, όπως και οι γκαρντ στο δικό μου σύστημα. Θα είναι μια σκληρή σειρά όπως έχουμε δει στο παρελθόν. Ελπίζω όλοι να μιλάνε μετά τα ματς για το άθλημα του μπάσκετ. Το πιο σημαντικό είναι το πως θα διαχειριστούν τα ματς οι παίκτες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος τεχνικός.