Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αλκαράθ- Σίνερ: η μονομαχία της νέας γενιάς του τένις

Αλκαράθ- Σίνερ: η μονομαχία της νέας γενιάς του τένις

Η νέα γενιά του τένις είναι εδώ...

Το εφετινό Ρολάν Γκαρός ίσως και να είναι σημείο καμπής για το τένις. Ο Ναδάλ αποκλείστηκε άδοξα στον πρώτο γύρο από τον Ζβέρεφ , ενώ ο Τζόκοβιτς αποχώρησε ένεκα τραυματισμού και με σαφή καταπόνηση.

Τώρα, η σκυτάλη μοιάζει να πηγαίνει στη νέα γενιά. Χαρακτηριστικότεροι εκπρόσωποί της, ο Γιανίκ Σίνερ και ο Κάρλος Αλκαράθ. Ο Ιταλός Σίνερ των 23 ετών, έχει την πίστη πως μπορεί να φτάσει ξανά σε κατάκτηση γκραν σλαμ, να πανηγυρίσει δηλαδή και στο Παρίσι όπως συνέβη με τον θρίαμβό του στις αρχές του ’24 στην Αυστραλία.

Ηταν ο πρώτος εκτός big -3 που γιόρτασε ένα γκραν σλαμ μετά το 2014 και θα έλεγε κάποιος πως εκεί γύρισε η σελίδα. Η διαφορά με τον Ισπανό Αλκαράθ δεν είναι μόνο στον τρόπο παιχνιδιού αλλά και στην ηλικία. Εστω και ανεπαίσθητη: 23 ετών ο Σίνερ, 21 ο Αλκαράθ. Θα συναντηθούν το απόγευμα της Παρασκευής στα ημιτελικά της διοργάνωσης και αυτό το σενάριο είναι άκρως γοητευτικό.

«Είναι το παιχνίδι που όλοι θέλουν να δουν. Θα παίξω ακόμη καλύτερα λόγω του Σίνερ», ήταν τα λόγια του Αλκαράθ μετά την εντυπωσιακή του νίκη (3-0) απέναντι στον Τσιτσιπά το βράδυ της Τρίτης. Ο Ελληνας τενίστας, μολονότι όπως είπε είχε πολύ αυτοπεποίθηση και «ένιωθα σε καλύτερη κατάσταση από ποτέ», δεν στάθηκε ικανός να εμποδίσει τον θυελλώδη στο κορτ αντίπαλό του.

«Νιώθω ότι δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορώ να κάνω. Πάντα επιστρέφει μια μπάλα πίσω και έχασα κάποια smash, κάποια χτυπήματα που δεν έχανα γενικά στο τουρνουά, οπότε πρέπει να περάσω και αυτό το πνευματικό φράγμα.

Νιώθω λες και μου έκαναν βουντού σήμερα, δεν μπορούσα να στείλω την μπάλα εκεί που ήθελα, ήταν απίστευτο», είπε ο Τσιτσιπάς και απλά εξήγησε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο τα συναισθήματά του, τα «πώς και τα γιατί» μιας ήττας πικρής στα προημιτελικά.

«Αυτή τη στιγμή ο Σίνερ είναι το Νο 1, κάνει τα πάντα καλά στο γήπεδο και δεν μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου φαβορί», συμπλήρωσε ο Αλκαράθ για το επικείμενο τετ-α-τετ με τον Ιταλό που την ερχόμενη Δευτέρα πιάνει την πρώτη θέση στην κατάταξη.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024