«Μην υποτιμάτε ποτέ την καρδιά του πρωταθλητή» είπε κάποτε ο Ρούντι Τομγιάνοβιτς οδηγώντας back to back τους Ρόκετς στην Γη της Επαγγελίας. Και έμελλε η ατάκα του να γίνει ένα από τα πιο εύστοχα κλισέ στα ομαδικά σπορ. Γάντι για ιστορίες σαν την αποψινή στο ΟΑΚΑ.

Πληγωμένος ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα. Χωρίς τον Μουσταφά Φαλ. Με μειονέκτημα έδρας απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό. Και βέβαια με την ψυχή στα… πόδια για όσα συνέβησαν πριν λίγα βράδια στο Βερολίνο. Και εκεί που κάποιοι έβλεπαν φαβορί και αουτσάιντερ; Ήρθαν οι… Μέλισσες.

Η τέλεια απόδραση από τους Ερυθρόλευκους. Με τον προπονητή τους, να έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του με μια από τις αγαπημένες του ιδέες. Το μπάσκετ από το «ζωγραφιστό»: 22 δίποντα είχε το μενού του Ολυμπιακού. Με τον «άρχοντα» Νικόλα Μιλουτίνοφ και τον Φιλίπ Πετρούσεφ να πετυχαίνουν 10/14 και τους ΜακΚίσικ (4/6), Γκος (4/6) να χτυπούν σαν… καμικάζι κάθε αλλαγή για να φτάσουν κάτω από το καλάθι του Παναθηναϊκού και τον Γουόκαπ να κάνει το τέλειο δεύτερο ημίχρονο (17 π, 5 ασίστ). Νύχτα με 19 ασίστ για 7 λάθη στη συνολική στατιστική κάνοντας το τεχνικό τιμ να φουσκώνει από περηφάνια.

Και στην άμυνα; Δίνοντας μόνο το τρίποντο στον Παναθηναϊκό που δεν πρέπει να του έχει συμβεί ξανά, να βάλει 16 (!!!!) με 44% έξω από την γραμμή και να έχασε σε παιχνίδι. Δεν γίνεται όμως να νικήσεις μόνο με τρίποντα. Καταργείς τη στοιχειώδη λογική στο παιχνίδι…

Έμοιαζαν οι Πράσινοι να έχουν μείνει κάτω από τα αστέρια του Βερολίνου και βέβαια και μόνο οι 89 σαν παθητικό στην άμυνα, εξηγούν γιατί προέκυψε 0-1. Μόνο καλό για εκείνους; Ο χαρακτήρας που έδειξαν στο φινάλε. Άλλοι θα είχαν παρατήσει το παιχνίδι προ της ώρας του, και θα είχαν μπει ήδη στο σενάριο για το επόμενο –Παρασκευή, 21.30-. Ο Κώστας Σλούκας και οι συμπαίκτες του, με τον Χρήστο Σερέλη στον πάγκο –μιας και ο Εργκίν Αταμάν είχε μια από τις γνωστές εκρήξεις του- το πάλεψαν ως το φινάλε. Ως το τελευταίο δευτερόλεπτο σε μια απόδειξη πίστης.

Εννοείτε πως δεν έχει τελειώσει τίποτα. Και πως όσο λάθος έκαναν όσοι εύκολα έσπευσαν κάποιοι να «τελειώσουν» τον Ολυμπιακό, άλλο τόσο λάθος θα κάνουν να πιστέψουν πια πως χάθηκε ο Παναθηναϊκός: οι Ερυθρόλευκοι άρπαξαν το πλεονέκτημα έδρας, με τη πέμπτη φετινή νίκη τους στα οκτώ με τον αιώνιο αντίπαλο, αλλά προβάδισμα θα αποκτήσουν στα αλήθεια αν μπορέσουν να κάνουν το 2-0 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. «Είναι διαφορετικό κάθε ματς. Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης και έχει δείξει ότι μπορεί να νικήσει σε οποιαδήποτε έδρα» προειδοποίησε ήδη ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Ολυμπιακός μόλις άνοιξε την όρεξη του επιβεβαιώνοντας πως είναι έτοιμος να «υπερασπιστεί» τον τίτλο του. Αύριο το πρωί δεν θα τον λέει κανείς, αουτσάιντερ…