Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πέφτει στην 11η θέση ο Τσιτσιπάς μετά τον αποκλεισμό από τον Αλκαράθ (pic)

Πέφτει στην 11η θέση ο Τσιτσιπάς μετά τον αποκλεισμό από τον Αλκαράθ (pic)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τον αποκλεισμό του από τον Κάρλος Αλκαράθ, θα βρεθεί εκτός της πρώτης δεκάδας στην κατάταξη της ATP.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός από τον Κάρλος Αλκαράθ με 3-0 σετ (6-3, 7-6 [3], 6-4) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Γαλλικού Όπεν.

Ο Έλληνας τενίστας δεν είχε την απόδοση που θα ήθελε απέναντι στον Ισπανό, με τον αποκλεισμό μάλιστα να έχει επιπτώσεις και στη θέση του στην κατάταξη της ATP. Συγκεκριμένα, ο Τσιτσιπάς την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και θα ανανεωθούν οι βαθμολογίες σε ATP και WTA, θα πέσει στην 11η θέση, μετά τη συμμετοχή των Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και Άλεξ Ντε Μινόρ στα προημιτελικά του γαλλικού Όπεν.

Ο αποκλεισμός από τον Αλκαράθ φέρνει πτώση δύο θέσεων για τον Τσιτσιπά.

Αλλαγή υπήρξε και στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, στην οποία «σκαρφάλωσε» ο Γιανίκ Σίνερ μετά την απόσυρση του Νόβακ Τζόκοβιτς από το Ρολάντ Γκαρός, λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Ο Σέρβος, μετά την επική ανατροπή που έκανε στους «16» απέναντι στον Φρανσίσκο Τσερούντολο θα αντιμετώπιζε στα προημιτελικά τον Κάσπερ Ρουντ, αλλά ο τραυματισμός στο γόνατο δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί, με τον Νορβηγό να περνάει άνευ αγώνα στα ημιτελικά.

Εκεί ο Σκανδιναβός τενίστας θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Αλεξάντερ Ζβέρεφ – Άλεξ Ντε Μινόρ με έπαθλο μια θέση στον τελικό του Ρολάν Γκαρός. Στο άλλον ημιτελικό, ο Κάρλος Αλκαράθ, που απέκλεισε εύκολα τον Στέφανο Τσιτσιπά στα προημιτελικά, θα κοντραριστεί με τον φορμαρισμένο, Γιάνικ Σίνερ.

Αναλυτικά η πρώτη… 11άδα:

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024