Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ, με τον Ισπανό να παίρνει τη νίκη με 3-0 σετ (6-3, 7-6 [3], 6-4) και μαζί την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Ο Ελλήνας τενίστας το πάλεψε κόντρα στον Ισπανό, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στην αναμέτρηση, με τον Αλκαράθ να είναι πιο αποτελεσματικός και να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Γαλλικού Όπεν. Μάλιστα, ο Τσιτσιπάς χάρισε ένα highlight σε μία φάση κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, όταν αναρωτήθηκε αν του έχουν κάνει… βουντού.

«Λες και μου έχουν κάνει, μάγια, βουντού… Κάθε φορά συμβαίνει εδώ πέρα, δεν συμβαίνει σε όλη τη σεζόν…», φώναξε ο Τσιτσιπάς.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

Ο Στέφανος αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, ενώ ο Ισπανός θα συνεχίσει το ταξίδι του, με στόχο την κατάκτηση του πρώτου Ρολάν Γκαρός στην καριέρα του. Αυτή μάλιστα ήταν η 6η ήττα του Τσιτσιπά από τον Αλκαράθ σε ισάριθμα παιχνίδια. Όσον αφορά στον Κάρλος Αλκαράθ, στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Γιάνικ Σίνερ, ο οποίος απέκλεισε τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 3-0 σετ. Ο Ιταλός την ερχόμενη Δευτέρα θα ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά την απόσυρση του Τζόκοβιτς.