Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Ανησυχία στο Παρίσι ενόψει Ολυμπιακών - Εξερράγη βόμβα στα χέρια Ρωσοουκρανού

Γαλλία: Ανησυχία στο Παρίσι ενόψει Ολυμπιακών – Εξερράγη βόμβα στα χέρια Ρωσοουκρανού

Ένας 26χρονος με καταγωγή από τη Ρωσία και την Ουκρανία υπέστη σοβαρά εγκαύματα μετά από έκρηξη σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Παρίσι.

Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι καθώς ένας 26χρονος Ρωσοουκρανός υπέστη σοβαρά τραύματα όταν εξερράγησαν εκρηκτικά που είχε στην κατοχή του, σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείο στα βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η Γαλλία έχει τεθεί σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού καθώς απομένουν λιγότερο από δύο μήνες μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Σύμφωνα με μία πηγή της γαλλικής αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας (PNAT), η αστυνομία συνέλαβε τον 26χρονο, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας «υπέστη σοβαρά εγκαύματα μετά από έκρηξη».

Μια αρχική έρευνα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του οδήγησε στην ανακάλυψη «προϊόντων και υλικών που προορίζονται για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών», ανέφερε η πηγή.

Βρέθηκαν επίσης όπλα και πλαστά διαβατήρια, σύμφωνα με δημοσιεύματα των γαλλικών μέσων ενημέρωσης.

Η πηγή είπε ότι η PNAT, που συνεργάζεται με τη γαλλική υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών, διενεργεί προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του άνδρα ο οποίος θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατική συνωμοσία.

Ο άνδρας, ουκρανικής και ρωσικής υπηκοότητας, εξακολουθούσε να ανακρίνεται από την αστυνομία την Τετάρτη, στο νοσοκομείο, αφού υποβλήθηκε σε θεραπεία για σοβαρά εγκαύματα.

Φέρεται να είναι ρωσόφωνος από την περιοχή Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, μεγάλο μέρος της οποίας κατέχει σήμερα η Ρωσία.

Ούτε η πρεσβεία της Ουκρανίας, ούτε η πρεσβεία της Ρωσίας στο Παρίσι ανταποκρίθηκαν σε αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο.

Η Γαλλία έχει τεθεί σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού

Το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού, το οποίο βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο όπου συνελήφθη ο 26χρονος, ανέφερε ότι η λειτουργία του δεν επηρεάστηκε.

Η Γαλλία έχει τεθεί σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού καθώς απομένουν λιγότερο από δύο μήνες μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Τον περασμένο μήνα οι υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι απέτρεψαν την πρώτη απόπειρα επίθεσης στους Αγώνες, με τη σύλληψη ενός 18χρονου Τσετσένου ο οποίος σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας στο γήπεδο της Σεντ-Ετιέν.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024