Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Έντεκα τραυματίες από επίθεση της Χεζμπολάχ στα βόρεια της χώρας

Ισραήλ: Έντεκα τραυματίες από επίθεση της Χεζμπολάχ στα βόρεια της χώρας

Η οργάνωση του Λιβάνου ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι το χτύπημα έρχεται ως απάντηση σε θανατηφόρες ισραηλινές επιθέσεις

Έντεκα άτομα τραυματίστηκαν όταν μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο έπληξαν την ισραηλινή πόλη Χουρφέις στο βόρειο Ισραήλ.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ από τα έντεκα άτομα, τα τρία έχουν τραυματιστεί σοβαρά ενώ ένα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι IDF επιβεβαίωσαν την επίθεση αλλά και το γεγονός ότι δεν ήχησαν προειδοποιητικές σειρήνες, σημειώνοντας ότι ερευνούν τον λόγο που αυτό δεν έγινε.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα Λιβάνου και Ισραήλ με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να απειλεί με «ισχυρή δράση» στον Βορρά

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης που έγινε όπως είπε σε στρατιωτικούς στόχους, σημειώνοντας ότι αποτελεί απάντηση στα θανατηφόρα ισραηλινά πλήγματα στα νότια του Λιβάνου, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης χθες στη Νακούρα που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί μέλος της οργάνωσης.

Απειλεί με κλιμάκωση στον Λίβανο ο Νετανιάχου

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα Λιβάνου και Ισραήλ με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να απειλεί με «ισχυρή δράση» στον Βορρά.

«Όποιος νομίζει πως μπορεί να μας κάνει κακό και πως θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια κάνει μεγάλο λάθος. Είμαστε προετοιμασμένοι για πολύ ισχυρή δράση στον βορρά. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια στον βορρά», είπε ο Νετανιάχου σε περιοδεία του στην περιοχή.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Miki Zohar σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να αναλάβει δράση για να καταστρέψει τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ.

«Η αναβολή της εκστρατείας για την καταστροφή της Χαμάς μας έφερε την καταστροφή της 7ης Οκτωβρίου. Η αναβολή της εκστρατείας για την καταστροφή των δυνατοτήτων της Χεζμπολάχ θα μας φέρει μια μεγαλύτερη και πιο τρομερή καταστροφή και ήδη πληρώνουμε βαρύ τίμημα, ενώ η κορύφωση είναι ακόμη μπροστά μας», δήλωσε ο Zohar.

«Η αναβολή της εκστρατείας κατά του Ιράν και η καταστροφή των πυρηνικών δυνατοτήτων του θα μπορούσε, Θεός φυλάξοι, να οδηγήσει στην καταστροφή του Ισραήλ».

«Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε την αναβλητικότητα και να εξαπολύσουμε μια ισχυρή, προληπτική επίθεση που θα αχρηστεύσει τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ και θα απομακρύνει την ιρανική πυρηνική απειλή πριν να είναι πολύ αργά», είπε.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024