Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος είναι ο Μάικλ Μόσλεϊ που αγνοείται στη Σύμη - Πώς εξελίσσονται οι έρευνες

Ποιος είναι ο Μάικλ Μόσλεϊ που αγνοείται στη Σύμη – Πώς εξελίσσονται οι έρευνες

Διακεκριμένος παρουσιαστής, βραβευμένος ιατρικός δημοσιογράφος, σύζυγος και πατέρας ο 67χρονος που αγνοείται

«Γκουρού» της υγείας και της δίαιτας χαρακτηρίζεται ο Βρετανός παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, που αγνοείται από χθες Τετάρτη.

Οι Αρχές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες (σε ξηρά και θάλασσα) στο νησί της Σύμης και ειδικότερα στην παραλία του Αγίου Νικολάου όπου βρισκόταν ο γνωστός παρουσιαστής, ενώ εικάζεται ότι μπορεί να έχασε τις αισθήσεις του επιστρέφοντας στο κατάλυμά του ή ακόμη και να έπεσε από μεγάλο ύψος.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το κινητό του 67χρονου βρέθηκε στο μέρος όπου διέμενε, ενώ σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού καταφθάνει ελικόπτερο από την Αθήνα για να ενισχυθούν οι έρευνες. Παράλληλα, έχουν επιστρατευθεί ένα Drone και 6 πυροσβέστες ως συνδρομή στο έργο της ΕΛ.ΑΣ.

Το προφίλ του

Ο Μάικλ Μόσλεϊ είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στο Ηνωμένο Βασίλειο, γι’ αυτό και τα εγχώρια ΜΜΕ έχουν μεταδώσει από την πρώτη στιγμή πως αγνοείται, μέσα από έκτακτες ενημερώσεις.

Το έργο του 67χρονου παρουσιαστή γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, ιδιαίτερα όσον αφορά τις τηλεοπτικές του παρουσίες σε εκπομπές όπως το «This Morning», το «The one show» και το «Who made Britain fat?». Είναι επίσης ο οικοδεσπότης του δημοφιλούς podcast για την υγεία  -πεδίο στο οποίο δραστηριοποιείται κατά κόρον ο Μόσλεϊ- «Just one thing».

Ακόμη, ο Δρ. Μάικλ Μόσλεϊ έχει διακριθεί για τη δουλειά του για το επιστημονικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «The human face» στο BBC, αποσπώντας το βραβείο Emmy, στο οποίο επιχείρησε να αναλύσει επιστημονικά την αντίληψη περί ανθρώπινης ομορφιάς.

Έχει, επίσης, κερδίσει ένα βραβείο RTS, ενώ το 1995 αναδείχθηκε ιατρικός δημοσιογράφος της χρονιάς για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σχετικά με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού.

Εισηγητής διαιτολογικών προγραμμάτων

Ο αγνοούμενος σήμερα 67χρονος, εκτός από το συγγραφικό έργο που έχει παρουσιάσει είναι και τακτικός αρθρογράφος στην Daily Mail.

Υποστήριξε στο παρελθόν διαιτολογικά πλάνα, όπως το 5:2 και το «The fast 800», ενώ υπεραμύνεται των διατροφών με χαμηλές τιμές υδατανθράκων. Το δε «Fast 800» είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος σε σύντομο χρόνο.

Από τραπεζίτης, ιατρικός δημοσιογράφος και παρουσιαστής

Ωστόσο, η πορεία του Δρ. Μόσλεϊ δεν ξεκίνησε απευθείας από τον τομέα της διατροφής και του ευ ζην.

Μετά τις προπτυχιακές σπουδές του στη Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομία στο New College της Οξφόρδης, ο Μάικλ Μόσλεϊ δούλεψε δύο χρόνια στον τραπεζικό τομέα και αποφάσισε να ασχοληθεί με την ιατρική. Συνέχισε τις σπουδές του στην ιατρική ψυχολογία στην Ιατρική Σχολή του Royal Free Hospital (που αποτελεί μέρος της Ιατρικής Σχολής του University College London).

Στη συνέχεια δούλεψε στο BBC, αρχικά, ως βοηθός παραγωγού και μερικά χρόνια αργότερα έφτασε να ανήκει στην ελίτ των Βρετανών δημοσιογράφων.

Οικογενειακή κατάσταση

Ο 67χρονος διακεκριμένος παρουσιαστής είναι παντρεμένος με την Κλαιρ Μπέιλι Μόσλει, που είναι επίσης γιατρός, συγγραφέας αλλά και υπέρμαχος του υγιεινού τρόπου ζωής. Μαζί έχουν αποκτήσει 4 παιδιά, που σήμερα βιώνουν ώρες αγωνίας για τον πατέρα τους.

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024