Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ για ΑΔΑΕ: Κατάλυση του κράτους δικαίου - Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει το αναπόφευκτο

ΣΥΡΙΖΑ για ΑΔΑΕ: Κατάλυση του κράτους δικαίου – Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει το αναπόφευκτο

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει τον ελληνικό λαό στο σκοτάδι για αυτό το τεράστιο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης, «που φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη», διαμηνύει η Κουμουνδούρου

«Κατάλυση του κράτους δικαίου» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση στη χθεσινή (5/6) συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ, με ψήφους 4-3, να μην κληθεί σε ακρόαση ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, προκειμένου να εξηγήσει την άρνηση της υπηρεσίας του να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για ενημέρωση των θυμάτων των υποκλοπών για τους λόγους παρακολούθησής τους.

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου, «ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, που είχε θέσει μέσω της ΕΥΠ και του Predator υπό παρακολούθηση το μισό του υπουργικό συμβούλιο, τους πολιτικούς του αντιπάλους, δημοσιογράφους αλλά και την ηγεσία του στρατεύματος, συνεχίζει τις ίδιες πρακτικές προκειμένου να συγκαλύψει το σκάνδαλο στο οποίο πρωταγωνιστεί».

«Έχει δείξει πως δεν διστάζει να υπονομεύσει την ανεξαρτησία των Ανεξάρτητων Αρχών και να κάνει κουρελόχαρτο το ίδιο το Σύνταγμα»

Προσθέτει ότι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, «δεν επιτρέπει στην ΕΥΠ να συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επιβάλλει πλέον την αναλυτική ενημέρωση των θυμάτων των υποκλοπών για τους λόγους της παρακολούθησής τους».

Και υπογραμμίζει πως «αν και σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, η ενημέρωση αυτή θα πρέπει να δοθεί από την ΕΥΠ πρώτα στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), ώστε με τη σειρά της να ενημερώσει όσους παρακολουθήθηκαν, τα μέλη της ΑΔΑΕ, που ορίστηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία με τη βοήθεια της Ελληνικής Λύσης – κατά την τελευταία αλλαγή στη σύνθεση της Αρχής – αρνούνται να το πράξουν».

«Πρόκειται ξεκάθαρα για κατάλυση του κράτους δικαίου, με υπογραφή Μητσοτάκη»

«Σύμφωνα με πληροφορίες», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ με ψήφους 4-3 αποφασίσθηκε να μην κληθεί σε ακρόαση ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, για να εξηγήσει την άρνηση της υπηρεσίας του να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ. Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, παραπέμποντας τα θύματα των υποκλοπών στο Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ, για να ζητήσουν εκ νέου την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης. Ουσιαστικά, προσπαθεί να αποτρέψει το αναπόφευκτο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Υποστηρίζει πως «η διαρκής προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών είναι η πλέον ξεκάθαρη απόδειξη της ενοχής του πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του», προσθέτοντας ότι «στην προσπάθεια αυτή, έχει δείξει πως δεν διστάζει να υπονομεύσει την ανεξαρτησία των Ανεξάρτητων Αρχών και να κάνει κουρελόχαρτο το ίδιο το Σύνταγμα».

«Πρόκειται ξεκάθαρα για κατάλυση του κράτους δικαίου», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και διαμηνύει πως «δεν θα αφήσει τον ελληνικό λαό στο σκοτάδι για αυτό το τεράστιο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης, που φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Sports in

Ολυμπιακή Ομάδα γεμάτη χαμόγελα και προσδοκίες

Μία φωτογράφιση που πήραν μέρος οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024