H Γιασμίν Παολίνι θα παίξει για πρώτη φορά στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και θα συνεχίσει το ιταλικό παραμύθι στο γαλλικό τουρνουά.
Η 28χρονη Ιταλίδα νίκησε με 6-3, 6-1 την 17χρονη Ρωσίδα Μίρα Αντρέεβα μετά από 74 λεπτά αγώνα, στον πιο σημαντικό ημιτελικό της καριέρας της και θα αντιμετωπίσει στον τελικό του γαλλικού τουρνουά την Ίγκα Σβιάτεκ.
Είναι η πρώτη Ιταλίδα παίκτρια που φτάνει στον τελικό στο τουρνουά του Παρισιού μετά τη συμπαίκτριά της στο διπλό, Σάρα Εράνι το 2012, και η νίκη της ήρθε δύο ημέρες αφότου ο συμπατριώτης της Γιανίκ Σίνερ πέρασε στους τέσσερις κορυφαίους του τουρνουά των ανδρών.
Έτσι κλείδωσε ότι θα είναι το Νο.1 στον κόσμο την επόμενη εβδομάδα, μετά την εγκατάλειψη και εν τέλει αποχώρηση του Νόβακ Τζόκοβιτς από το τουρνουά εξαιτίας τραυματισμού στο πόδι του.
Η Παολόνι, έφτασε σιγουρα στο Νο 7 του κόσμου από τη Δευτέρα και μπαίνει πια στο πολύ μικρό γκρουπ των φιναλίστ των Grand Slam.
Το Σάββατο υπάρχει ένα βουνό για να ανέβει, καθώς η πρόκληση ενάντια στην Ίγκα Σβιάτεκ είναι τεράστια. Η Πολωνή τενίστρια νίκησε με 6-2, 6-4 την Κοκό Γκοφ και θα αγωνιστεί για τον τέταρτο τίτλο της στο Ρολάν Γκαρός.
Η Πολωνή συνέχισε τις επιβλητικές εμφανίσεις της στο Παρίσι και στον ημιτελικό, όπου επιβλήθηκε εύκολα της Αμερικανίδας. Αυτή τη φορά, η κορυφαία τενίστρια της παγκόσμιας κατάταξης δυσκολεύτηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, όπου δέχθηκε break και βρέθηκε να χάνει 3-1, αλλά στη συνέχεια πήρε τέσσερα συνεχόμενα γκέιμ και έφτασε στη νίκη.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Βήμα πρόκρισης του Ερυθρού Αστέρα με το εκτός έδρας 1-0 επί της Λιλ, επίδειξη δύναμης της Στουτγάρδης στη Σκωτία – Όλα τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των νοκ-άουτ play offs του Europa League