Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Η ανανεωμένη Ακσενέρ τον συνάντησε - Επτασφράγιστο μυστικό τι ειπώθηκε

Ερντογάν: Η ανανεωμένη Ακσενέρ τον συνάντησε – Επτασφράγιστο μυστικό τι ειπώθηκε

Συνάντηση την οποία δεν γνώριζαν ακόμα και στενοί συνεργάτες της «λύκαινας» πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη Μεράλ Ακσενέρ.

Μία συνάντηση έκπληξη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (5/6) στην Τουρκία ανάμεσα στην άλλοτε επικεφαλής του Καλού Κόμματος (İYİ), Μεράλ Ακσενέρ και στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στα πολιτικά λόμπι υποστηρίζεται ότι ο Ερντογάν μπορεί να ζητήσει τη συμβολή της Ακσενέρ για το «νέο Σύνταγμα, τη διαδικασία εξομάλυνσης»

Η συνάντηση που οργανώθηκε παρασκηνιακά αποτέλεσε έκπληξη, καθώς η είδηση άρχισε να αναπαράγεται στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης λίγες ώρες πριν την πραγματοποίησή της, ενώ την επιβεβαίωσε και ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

«Ο πρόεδρός μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα δεχθεί σήμερα στις 17:00 στο Προεδρικό Μέγαρο την πρώην πρόεδρο του İYİ Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ», ανέφερε η λιτή ανάρτηση στο Χ που επιβεβαίωσε τις φήμες.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση όπως αναφέρει η εφημερίδα Duvar, είναι το γεγονός ότι ένας σημαντικός αριθμός στελεχών του κόμματος İYİ δήλωσε ότι δεν γνώριζε για τη συνάντηση, την οποία πληροφορήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης.

Πάντως, άνθρωποι από το στενό περιβάλλον της «λύκαινας» που γνώριζαν για τη συνάντηση ανέφεραν ότι η Ακσενέρ είναι η πιο ισχυρή γυναίκα πολιτική προσωπικότητα στην Τουρκία και ότι ήταν φυσιολογικό να συναντηθεί με τον πρόεδρο.

Επίσης, πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η Ακσενέρ δεν θα εκπροσωπούσε το κόμμα İYİ σε αυτή τη συνάντηση και θα πήγαινε ως άτομο και ως έμπειρη πολιτικός.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό από ποιον προήλθε το αίτημα για τη συνάντηση, ωστόσο κάποιες πηγές σημείωσαν πως: «Δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται το αίτημα, σημασία έχει ότι γίνεται η συνάντηση».

Πηγές προσκείμενες στην Ακσενέρ δήλωσαν ότι είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η ανακοίνωση της συνάντησης έγινε από τον διευθυντή επικοινωνίας της προεδρίας. «Η ανακοίνωση του Αλτούν αποτελεί ένδειξη της σημασίας που δόθηκε στη συνάντηση αυτή».

Κάποιες πηγές εκτίμησαν ότι στη συνάντηση θα γίνει μια γενική αξιολόγηση της ατζέντας. «Η πρόεδρός μας είναι μία πολύ έμπειρη πολιτικός. Πιθανόν, να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για τις τρέχουσες εξελίξεις. Αξιολογούνται τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το νέο Σύνταγμα θα είναι ένα θέμα της ημερήσιας διάταξης. Η πρόεδρός μας είναι πρώην υπουργός Εσωτερικών, οι απόψεις της στον τομέα αυτό είναι σημαντικές. Επίσης, μπορεί να χαραχθεί ένας μελλοντικός ορίζοντας», ανέφεραν.

Άγνωστο τι ειπώθηκε

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο συγκρότημα του προεδρικού μεγάρου στο Μπέστεπε της Άγκυρας και διήρκησε περίπου 40 λεπτά χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνάντησης και για τα θέματα που συζητήθηκαν.

Μάλιστα η Μεράλ Ακσενέρ εμφανίστηκε με ξανθό μαλλί και ανανεωμένο λουκ, κάτι που προσέλκυσε την προσοχή.

Φήμες για το τι συζητήθηκε

Ήταν η πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ δύο πολιτικών. Τον περασμένο μήνα, μια ομάδα ανώτερων αξιωματούχων του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν επισκέφθηκε τον διάδοχο της Ακσενέρ στο Καλό Κόμμα, Μουσαβάτ Ντερβίσογλου.

Παρόλο που δεν έγινε γνωστό το τι ειπώθηκε, ο Ντερβίσογλου μιλώντας σε  ζωντανή εκπομπή του Halk TV, δήλωσε ότι η Ακσενέρ τον ενημέρωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Όπως είπε συζητήθηκαν τα γενικά θέματα της Τουρκίας. Ακόμα δήλωσε ότι δεν του μεταφέρθηκε κάποια άλλη ειδική κατάσταση και δήλωσε: «Δεν με ενοχλεί η συνάντηση».

Θα ζητήσει τη συμβολή της Ακσενέρ για διαδικασία εξομάλυνσης

Σύμφωνα με το τουρκικό BBC κάποια στελέχη του Καλού Κόμματος επεσήμαναν ότι η Ακσενέρ είχε διατελέσει στο παρελθόν υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και δήλωσαν ότι η αποχώρησή της από την προεδρία δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει εντελώς την πολιτική και επεσήμαναν ότι «θα μπορούσε να αναλάβει ρόλο σε διάφορους τομείς για να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας».

Υποστηρίζεται επίσης στα πολιτικά λόμπι ότι ο Ερντογάν μπορεί να ζητήσει τη συμβολή της Ακσενέρ για το «νέο Σύνταγμα, τη διαδικασία εξομάλυνσης».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024