Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σύμη: Έρευνες για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC Dr Michael Mosley

Σύμη: Έρευνες για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC Dr Michael Mosley

Τα ίχνη του αγνοούνται από το μεσημέρι της Τετάρτης (5/6)

Μια τεράστια επιχείρηση αναζήτησης βρίσκεται σε εξέλιξη για τον αρθρογράφο της Daily Mail και παρουσιαστή του BBC Dr Michael Mosley, ο οποίος εξαφανίστηκε στη Σύμη.

Η αστυνομία φοβάται ότι ο 67χρονος μπορεί να «έπεσε από ύψος» αφού ξεκίνησε πεζοπορία κατά μήκος της παραλίας του Αγίου Νικολάου στη 1.30 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η σύζυγός του, η Dr Clare Bailey σήμανε συναγερμό αφού δεν επέστρεψε μέχρι τις 7.30 μ.μ. και οι τοπικές αρχές άρχισαν να ερευνούν τη διαδρομή κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν.

Σύμφωνα με την Daily Mail, χρησιμοποιήθηκαν drone και άλλος εξελιγμένος εξοπλισμός.

Εν τω μεταξύ, η ομάδα στο Facebook «Friends of Symi» ανήρτησε φωτογραφία του αγνοούμενου ζητώντας από τον κόσμο οποιαδήποτε πληροφορία.

Έγραψαν: «Έχετε δει αυτόν τον άνδρα; Ξεκίνησε να επιστρέψει με τα πόδια από τον Άγιο Νικόλαο περίπου στις 13.30 και δεν κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του. Οι φίλοι του ανησυχούν καθώς έχουν περάσει 6 ώρες από την τελευταία φορά που τον είδαν. Το όνομά του είναι Dr Mike Mosley και είναι γνωστό πρόσωπο για πολλούς Βρετανούς, καθώς έχει εμφανιστεί στο BBC.

»Η αστυνομία και η ακτοφυλακή έχουν ενημερωθεί και στην έρευνα εντοπισμού συμμετέχει και η ΕΜΑΚ».

Η ανάρτηση στο Facebook

«Κάθε ενδεχόμενο είναι ανοιχτό και διερευνάται»

Σύμφωνα και πάλι με το δημοσίευμα της Daily Mail, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου δήλωσε ότι μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

«Βρισκόταν στην παραλία της Αγ. Νικόλα με ένα άλλο ζευγάρι όταν αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι του στην περιοχή Πεδί της Σύμης. Ήταν γύρω στη 1.30 το μεσημέρι και ξέχασε το τηλέφωνό του στην παραλία. Οποιαδήποτε προσπάθεια εντοπισμού του δεν είχε αποτέλεσμα.

»Έχουμε ζητήσει από την Πυροσβεστική να συνδράμει στην επιχείρηση σε περίπτωση που μπορεί να γλίστρησε, να σκόνταψε, να έπεσε, ακόμα και να τον δάγκωσε κάποιο φίδι, παραμένοντας κάπου τραυματισμένος. Δεν υπάρχει κανένα ίχνος του. Κανένα απολύτως και αυτό σημαίνει ότι για εμάς τουλάχιστον, κάθε ενδεχόμενο είναι ανοιχτό και διερευνάται».

Ο Dr Mosley βρισκόταν σε διακοπές με τη σύζυγό του, αφού ολοκλήρωσαν μαζί μια περιοδεία με τίτλο: «Φάτε καλά, κοιμηθείτε καλύτερα, ζήστε περισσότερο».Είναι γνωστός για τις διατροφικές του συμβουλές κυρίως πάνω στη διαλειμματική νηστεία.

Επιπλέον εργάζεται στο BBC από το 1985. Είναι ίσως πιο γνωστός ως παρουσιαστής τηλεοπτικών προγραμμάτων για τη βιολογία και την ιατρική και ως τακτικός παρουσιαστής της εκπομπής The One Show.

Sports in

Μαθαίνει αντίπαλο στα προκριματικά του Champions League ο ΠΑΟΚ

Ο νικητής του ζευγαριού Εγνάτια-Μπάνια Λούκα θα είναι και ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024