Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αγιά Λάρισας: Με τα τρακτέρ τους κατεβαίνουν στις ευρωκλογές οι αγρότες

Αγιά Λάρισας: Με τα τρακτέρ τους κατεβαίνουν στις ευρωκλογές οι αγρότες

Ζητούν να τους καταβληθούν αποζημιώσεις για τις ζημιές από τον Daniel

Με τα τρακτέρ στους δρόμους συμμετέχουν στις ευρωεκλογές την Κυριακή 9 Ιούνη οι αγρότες της Αγιάς Λάρισας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Daniel του περασμένου Σεπτεμβρίου.

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας την Κυριακή 9 Ιουνίου, ημέρα των ευρωεκλογών, και ώρα 10 το πρωί με τα τρακτέρ σε συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Αγιάς παρατάσσοντας τα μηχανήματα χωρίς να εμποδίζουμε την κίνηση και χωρίς να παρακωλύουμε την εκλογική διαδικασία», επισημαίνουν οι αγρότες με ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών της επαρχίας Αγιάς.

Μάλιστα, όπως λένε οι αγρότες της περιοχής, ενώ για αντίστοιχες ζημιές από τον Daniel, οι συνάδελφοι τους από το Πήλιο έλαβαν – και δικαίως – προκαταβολή για τα μήλα και τα κάστανα, οι ίδιοι όπως και αυτοί των Τεμπών, εξαιρέθηκαν από τις αποζημιώσεις.

Οι αγρότες παρατάσσουν τα τρακτέρ τους στην Κεντρική Πλατεία της Αγιάς Λάρισας χωρίς να εμποδίζουν την κίνηση και χωρίς να παρακωλύουν την εκλογική διαδικασία

Περιμένουν απαντήσεις

«Με μια παράλογη και καταφανέστατα άδικη απόφαση του ΕΛΓΑ, ο Δήμος Αγιάς και ιδιαίτερα τα μήλα, κάστανα, ροδάκινα, νεκταρίνια, αχλάδια, καλαμπόκια της περιοχής εξαιρέθηκαν από την αποζημίωση και την προκαταβολή επειδή ο ΕΛΓΑ εκτίμησε ότι δεν έχουν υπάρξει ζημιές από την πλημμύρα Daniel», επισημαίνεται σε προηγούμενη ανακοίνωση, που υπογράφουν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί Δήμου Αγιάς.

Μάλιστα, οι αγρότες δημιούργησαν ένα φάκελο με όλα τα στοιχεία, μετεωρολογικά δελτία, φωτογραφικό υλικό και βίντεο, που αποδεικνύουν την έκταση της ζημιάς από τις πλημμύρες τον οποίο «στείλαμε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΕΛΓΑ εδώ και δυο μήνες και μάταια περιμένουμε μια απάντηση και δικαίωση στο αίτημα μας. Ο φάκελος συντάχθηκε από τον ίδιο μελετητή που έκανε την αντίστοιχη μελέτη και για τις ζημιές στο Πήλιο στο οποίο έχουν λάβει και δικαιολογημένα την προκαταβολή οι συνάδελφοι παραγωγοί μήλων και κάστανων ενώ δεν συνέβη το ίδιο στην Αγιά».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024