Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o

Αλέξης Χαρίτσης: «Γι’ αυτό θέλουμε να είναι πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Νέας Αριστεράς»

Ο Αλέξης Χαρίτσης σχολίασε την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη κι εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Νέα Αριστέρα πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στη μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στο in, ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στα σημαντικότερα θέματα της κοινωνίας αυτή τη στιγμή, λίγες ώρες πριν τις πρώτες εκλογες της Νέας Αριστεράς. Και μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΟ, κριτίκαρε και την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Aυτή τη στιγμή ο κύριος Μητσοτάκης παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα. Δείτε τι έγινε στη συζήτηση στη Βουλή πριν από λίγες μέρες για το ζήτημα της ακρίβειας, που μας είπε ότι όλα καλώς καμωμένα τα έχει, “στέλνω μια επιστολή στην κυρία Φον ντερ Λάιεν και καθάρισα”. Αυτός μας είπε ο κύριος Μητσοτάκης», είπε αρχικά ο Αλέξης  Χαρίτσης για να αναφερθεί στη συνέχεια στη Νέα Αριστερά.

«Αρα εκεί χρειάζεται μια τεκμηριωμένη, σοβαρή, αποτελεσματική, μαχητική αντιπολίτευση. Και το δεύτερο και επιτρέψτε μου να πω και ίσως και πιο σημαντικό, είναι επιτέλους να υπάρξει μια εναλλακτική προοπτική, να υπάρξει μια διέξοδος για την κοινωνία. Αυτό που μας λένε σε όλες τις περιοδείες οι πολίτες είναι “Τι θα γίνει;”. “Πως θα μπορέσουμε να ρίξουμε την Δεξιά του κυρίου Μητσοτάκη;”».

Οσο για τον ρόλο της Νέας Αριστεράς; «Νομίζω λοιπόν ότι εδώ ο ρόλος της Νέας Αριστεράς, είναι ένας ρόλος πάρα πολύ σημαντικός, θέλουμε να είναι πρωταγωνιστικός την επόμενη μέρα, αλλά επειδή η πολλή συζήτηση γίνεται για την επόμενη μέρα, να μιλήσουμε όμως πρώτα και για την μέρα πριν την επόμενη. Για τις εκλογές λοιπόν. Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία η ενδυνάμωση της Νέας Αριστεράς ακριβώς για να μπορέσει να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θέλουμε να παίξει την επόμενη μέρα στα πολιτικά πράγματα και στην διαμόρφωση μιας διαδικασίας και ανασύνθεσης και ανασυγκρότησης του ευρύτερου προοδευτικού χώρου στην χώρα μας», κατέληξε ο Χαρίτσης

Sports in

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στη Stoiximan Super League

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική χρονιά της Stoiximan Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024