Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o

Αλέξης Χαρίτσης: «Ο Κασσελάκης ενσωματώνει την ηγεμονία της Δεξιάς»

Ο Αλέξης Χαρίτσης ρωτήθηκε και για το ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη και για το γεγονός ότι «τραβάει δημοσκοπικά», δίνοντας την δική του οπτική.

«Η Νέα Αριστερά είναι εδώ για να μείνει. Η Νέα Αριστερά είναι ένα κόμμα, ένας πολιτικός σχηματισμός, ο οποίος θέλει να εκφράσει τη σύγχρονη μαχητική Αριστερά την οποία έχει ανάγκη ο τόπος. Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα μας υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό κενό, ένα πολιτικό κενό στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, το οποίο δεν μπορεί να καλυφθεί από τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου». Τάδε έφη, Αλέξης Χαρίτσης στη μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στο in.

Και φυσικά ρωτήθηκε και για τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη. Η απάντησή του;

«Νομίζω ότι έτσι όπως έχει εξελιχθεί, όπως έχει μετεξελιχθεί, όπως έχει μεταλλαχθεί, είναι αμιγώς προσωποπαγές. Ένας αμιγώς προσωποπαγής πολιτικός σχηματισμός, στον οποίο οι δημοκρατικές διαδικασίες έχουν πάει περίπατο», είπε αρχικά και πρόσθεσε «ξέρετε δεν μετριούνται όλα στη ζωή και όλα στην πολιτική με τη βραχυπρόθεσμη αποτύπωση των δημοσκοπικών ευρημάτων. Νομίζω ότι αν θέλουμε να είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί και αν έχουμε και λίγο και επίγνωση και της ιστορίας, πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα σε λίγο πιο μακροσκοπική ανάλυση. Και υπό αυτή την έννοια, κατά τη γνώμη μου, ένας σχηματισμός με αυτά τα χαρακτηριστικά ο οποίος είναι ιδεολογικά άμορφος. Βλέπουμε τη στάση του, για παράδειγμα, στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που πολλές φορές ασκεί κριτική από τα δεξιά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι αυτό αριστερή προοδευτική πολιτική; Βλέπουμε τις προτάσεις τις οποίες κατέθεσε για το φορολογικό, για παράδειγμα, όπου προβλέπει φοροελαφρύνσεις για τα πολύ μεγάλα εισοδήματα, 100, 200.000 για ιδιοκτησίες 400.000 κατ’ άτομο. Είναι αυτό αριστερή προοδευτική πολιτική; Άρα όταν ουσιαστικά ενσωματώνεις την ηγεμονία της Δεξιάς και λες ότι αυτό είναι το πλαίσιο και εγώ μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα προσπαθήσω να παίξω μπάλα και να εμφανιστώ ως καλύτερος διαχειριστής, νομίζω ότι έχεις ήδη χάσει το παιχνίδι».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024