Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o

Στέφανος Κασσελάκης: Ο κόσμος θα χάσει τα σπίτια του σε δύο χρόνια

Λίγο πριν τις ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης μιλά για την κατάσταση στη χώρα, τα λάθη που έχει κάνει, τον Αλέξη Τσίπρα, το όραμά του για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της 9ης Μαΐου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε μια αναλυτική και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο in και τους δημοσιογράφους Ελένη Στεργίου και Δημήτρη Μανιάτη.

Η συνέντευξη έγινε σε ένα σημείο έντονα φορτισμένο ιστορικά: το Πάρκο Ελευθερίας, το πρώην ΕΑΤ- ΕΣΑ. Εκεί που κάποτε βασανίστηκαν εκατοντάδες πολίτες στα χρόνια της Δικτατορίας 1967- 74 και που σήμερα λειτουργεί ως υπόμνηση της φρίκης, ως υπενθύμιση όλων εκείνων που δεν υποτάχτηκαν στην τυραννία και ως συλλογική εγρήγορση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης άνοιξε τα χαρτιά του για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζεται, έκανε σκληρή πολεμική κατά του ΠΑΣΟΚ, αποσαφήνισε τί συμβαίνει για το πόθεν έσχες του, απέκλεισε τις μετεκλογικές συγκλίσεις, μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα, την ακρίβεια, τον Τάιλερ και την Παλαιστίνη.

Προφανώς έκανα λάθη. Έχω μετανιώσει για το γεγονός ότι επέτρεψα σε αυτό το σύστημα να με κυνηγάει και να με κάνει μια καρικατούρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με τους δημοσιογράφους του in Δημήτρη Μανιάτη και Ελένη Στεργίου

Για τον ΣΥΡΙΖΑ: Βαθύ το αίσθημα ευθύνης του να ηγούμαι ενός αριστερού κόμματος, να έχω στο πλευρό μου τέτοιους αγωνιστές

Σχολιάζοντας την τοποθεσία της συνέντευξης ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι «είναι πολύ βαθύ για μένα το αίσθημα ευθύνης του να ηγούμαι ενός αριστερού κόμματος με τέτοια ιστορία και να έχω στο πλευρό μου τέτοιους αγωνιστές. Ανθρώπους που έχουν περάσει από τα κινήματα από 1-1-4, Νεολαία Λαμπράκη, Αντίσταση, Πολυτεχνείο, από εξορίες και ξέρουμε ότι υπάρχει πάντα ένας αγώνας για να μπορεί κάποιος να φέρει δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη δημοκρατία στη χώρα και στην κοινωνία. Ένα κίνημα. Αλλά πάντα υπάρχει κάποιος ο οποίος σπρώχνει αυτό το κίνημα μπροστά».

Και συμπλήρωσε ότι «κατανοώ πλήρως την ευθύνη που έχω. Νομίζω πλέον καταλαβαίνω ότι αυτό που με εμπνέει και εκεί που πραγματικά έχω ψυχική ενότητα με την παράταξη τη δική μας, είναι αυτή η αγωνιστικότητα. Είναι η αγνότητα αυτών των ανθρώπων που είναι ήρωες της δημοκρατίας μας. Και είναι πραγματικά τιμή μου που τόσοι πολλοί από εκείνους με στηρίζουν, μας στηρίζουν και σήμερα».

Για τον πόλεμο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τα πόθεν έσχες: Υπάρχει πάρα πολύ μαύρο χρήμα, υπάρχουν συμφέροντα

Η συζήτηση δεν μπορούσε παρά να σταθεί και στο φλέγον και επίκαιρο ζήτημα της αντιπαράθεσης του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις για την περιουσιακή κατάσταση του Στέφανου Κασσελάκη. Μήπως έπεσε στην παγίδα των αντιπάλων του παρουσιάζοντας την οικονομική του κατάσταση λίγες ημέρες πριν την κάλπη; «Η Νέα Δημοκρατία σε πολύ μεγάλο συντονισμό μαζί με τα μίντια της προπαγάνδας της, τα οποία είναι γνωστά, δημιούργησε αυτό το θέμα τις τελευταίες εβδομάδες με αποκορύφωμα τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού. Υπάρχει όντως πολύ μεγάλο έλλειμμα αξιοπιστίας στο πολιτικό σύστημα. Μπορώ να σας πω μετά λόγου γνώσεως πλέον ότι όντως υπάρχει πάρα πολύ βρωμιά στην πολιτική. Υπάρχει πάρα πολύ μαύρο χρήμα, υπάρχουν συμφέροντα. Είναι ξεκάθαρο για πολλούς αυτό εδώ πέρα. Είναι ένα παιχνίδι και οι καριέρες τους είναι πάνω από τις ζωές των Ελληνίδων και των Ελλήνων», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην κατάσταση στην Ελλάδα αντιπαραθέτει το θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ: «Στην Αμερική όλες οι δαπάνες της καμπάνιας είναι δημόσιες, ελέγχονται, καταγράφονται. Μάλιστα πολλοί επιχειρηματίες επενδυτές στηρίζουν και τα δύο κόμματα φανερά. Έχουμε ένα κόμμα το οποίο κυβερνάει και οφείλει μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Δαπανά παραπάνω από όλα τα άλλα ευρωπαϊκά κόμματα σε διαφημίσεις και δεν ξέρουμε ποια είναι η ρύθμιση αυτού του χρέους. Δανεικά και αγύριστα».

Για το ζήτημα της ακρίβειας: Έχουμε κοστολογημένες προτάσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένες προτάσεις για τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία όπως είναι η ακρίβεια: «Έχουμε καταθέσει τόσες προτάσεις νόμου στη Βουλή. Τις έχουμε κοστολογήσει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Ταυτόχρονα, επιμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πραγματική γείωση και πραγματικές προτάσεις: «Μαζί μας έχουμε υποψηφίους στα ψηφοδέλτιά μας, από την κοινωνία, από την επιστήμη και από την πολιτική και το μόνο που έχουν να πουν είναι επειδή ίσως έχουν ζηλέψει την δυνατότητά μας να μεταδίδουμε ένα μήνυμα τόσο γρήγορα, ότι όλο αυτό είναι επίπλαστο», λέει ο κ. Κασσελάκης.

Όσο για το βραχιόλι που αφορά, αποκαλύπτει ότι «ήταν ένα δώρο που έκανα στον εαυτό μου και στον Τάιλερ και κείνος έχει το ίδιο. Μας το έδωσα πριν ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου, γιατί ήξερα τι σήμαινε αυτό για μας και τη δική του ζωή, τη δική μας ζωή. Και επειδή δεν ήμασταν τότε ούτε αρραβωνιασμένοι ούτε παντρεμένοι, ήταν μια ένδειξη εμπιστοσύνης και πίστης αλλά και εκτίμησης».

Για το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη: δεν είναι το παλιό ΠΑΣΟΚ και ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015

Επικριτικός για τον Νίκο Ανδρουλάκη και τις υποκλοπές κατηγορώντας ότι στην πραγματικότητα δεν έχει μπορέσει να αναδείξει το ζήτημα στις διαστάσεις που θα του αναλογούσαν, επιμένοντας ότι αυτό υπογραμμίζει την αδυναμία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. «Εάν είχε αποδειχθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου παρακολουθείτο από ένα σύστημα, ότι αυτή τη στιγμή δεν θα είχε πέσει το σύστημα, αυτό το καθεστώς;».

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν παραλείπει να θυμίσει ότι και της δική του οικογένειας οι πολιτικές καταβολές έχουν να κάνουν με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς ο πατέρας του ήταν από τους λίγους στο χώρο της ναυτιλίας που ήταν ανοιχτά ΠΑΣΟΚ.

Όμως, επιμένει ότι το «η πραγματικότητα είναι ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το παλιό ΠΑΣΟΚ και ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε κυβέρνηση το 2015». Γι’ αυτό και ως κύρια πρόκληση ορίζει το να φτιαχτεί η δημοκρατική παράταξη που αξίζει στον 21ο αιώνα.

Το πρακτικό όραμά μου για τα επόμενα δύο χρόνια είναι να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα κυβερνητικό, όχι προεκλογικό

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με τους δημοσιογράφους του in Δημήτρη Μανιάτη και Ελένη Στεργίου

Για την ανάπτυξη στη χώρα: Δεν είχαμε πετύχει ποτέ πραγματική σύγκλιση με την ΕΕ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει πως με βάση τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία, η χώρα δεν πέτυχε ποτέ πραγματική σύγκλιση με την ΕΕ, καθώς μόνο μια φορά πέτυχε να προσεγγίσει τον μέσο όρο της ΕΕ, και αυτό το 2007, άρα ήταν μια επίπλαστη επιτυχία, δεδομένων όσων ακολούθησαν.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη, «υπάρχει πλούτος και χλιδή σε πολλά μέρη της Ελλάδας, αλλά συγχρόνως υπάρχει και πολύ μεγάλη φτώχεια. Υπάρχουν τα χειρότερα νούμερα στη νεολαία που ζει ακόμα στο παιδικό δωμάτιο. Έχουμε από τα χειρότερα ποσοστά κοινωνικής ανέλιξης. Έχουμε υπογεννητικότητα. Δεν φτάνει μόνο να έχουμε μια επιφανειακή ανάπτυξη και να ευημερεί ένα 20% της κοινωνίας και ειδικά όσοι έτυχε να είχανε κεφάλαιο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει ότι θα μπορούσε ένα πιο παρεμβατικό κράτος να αντέστρεφε αυτή την κατάσταση, να προσέφερε στέγη, να δρομολογούσε την επιστροφή των αποδήμων, να στήριζε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αντιθέτως, με τη σημερινή κατάσταση, «πληρώνουμε τόσους έμμεσους φόρους και δεν μπορούμε να κρατήσουμε τους νοσηλευτές, τους γιατρούς στα νοσοκομεία. Αφήνουμε τους μπαμπάδες μας, τις μαμάδες μας, τις γιαγιάδες μας, τους παππούδες μας, τα παιδιά μας να πεθαίνουν. Επιτρέπουμε έτσι απογευματινά χειρουργεία και ιδιωτικές κλινικές».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ της 10ης Ιουνίου: Θα είναι αυτόνομος, με συμπαγή ιδεολογία και σύγχρονο οργανόγραμμα

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει ότι αυτό που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια «λευκή σελίδα» αλλά ένα «ελπιδοφόρο μήνυμα», που σήμερα εκτιμά ότι λείπει από τη χώρα. Επιμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι αυτόνομος, θα έχει μια συμπαγή ιδεολογία, θα έχει ένα καταστατικό συνέδριο, θα έχει ένα σύγχρονο οργανόγραμμα, θα έχει ψηφιοποίηση». Ιδιαίτερα στέκεται στη μεγαλύτερη κοινωνική γείωση που θα έχει και την παρουσία του σε όλο τον κοινωνικό ιστό.

Όσο για τη δική του ηγεσία, αυτή θα συνεχίζεται να στηρίζεται στην αδιαμεσολάβητη παρουσία μέσα στον κοινωνία, καθώς πιστεύει ότι φέρνει κάτι το διαφορετικό στην πολιτική: «Για πρώτη φορά κάποιος πολιτικός αρχηγός δεν μιλάει ξύλινα στον κόσμο, δεν φοβάται να πει την αλήθεια του, να φανερώσει τον εαυτό του, να μιλήσει ωμά, να αναδείξει θέματα, να συγκρουστεί με συμφέροντα, να συγκρουστεί με προπαγάνδα, να συγκρουστεί και εσωκομματικά όπου χρειάζεται».

Σε όσους μάλιστα τον ρωτούν γιατί αποφάσισε να «μπλέξει» με την πολιτική, απαντά «εάν δεν μπλέξουμε δεν θα ξεμπλέξουμε», καλώντας τους πολίτες να ανταμείψουν αυτούς που επιλέγουν να μπλέξουν και όχι αυτούς που τους έχουν προδώσει τόσες φορές.

Σε κάθε περίπτωση επιμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να προσφέρει όχι μόνο αποτελεσματική αντιπολίτευση αλλά και μια εναλλακτική πρόταση «που θα μειώσει τις ανισότητες, δεν θα αφήσει κανέναν πίσω, θα δώσει προστασία στον κόσμο και επιτέλους θα μας κάνει υπερήφανους».

Για την Παλαιστίνη: Το Ισραήλ κάνει εθνοκάθαρση και γενοκτονία

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήγε πρόσφατα στην Παλαιστίνη και υποστηρίζει ότι αυτό που κάνει ο Ισραήλ είναι εθνοκάθαρση και γενοκτονία, καθώς βλέπουμε «μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση ενός ανεπτυγμένου βιομηχανικά κράτους επιλέγει να δολοφονεί γυναίκες και παιδιά στην Λωρίδα της Γάζας». Φοβάται μάλιστα ότι στο τέλος θα «γίνει κοιτίδα εξτρεμισμού πολύ χειρότερη από αυτή που υπηρετεί η Χαμάς, η οποία όντως είναι τρομοκρατική οργάνωση και πρέπει να εξαϋλωθεί».

Για τους τεως συντρόφους: Λένε για σύμπραξη, αλλά χωρίς τον Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί ότι έχει αφιερώσει πολύ χρόνο στους παλιούς συντρόφους του. Τους χρεώνει ότι μεθόδευσαν τον κατακερματισμό της αριστεράς και τους κατηγορεί ότι δεν παραδίνουν την «καρέκλα» δηλαδή τις έδρες, παρότι αυτό λέει ο κώδικας δεοντολογίας του κόμματος. Υποστηρίζει ότι κάνουν συζητήσεις ακόμη και για συμφωνίες και συμπράξεις με το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλάνε για σύμπραξη αλλά εννοούν χωρίς τον ίδιο. «Από τη μία επιλέγεις να κατακερματιστεί η Αριστερά και από την άλλη λες και σύμπραξη, αλλά όχι με τον Κασελάκη», υπογραμμίζει και δίνει μια είδηση: «Όσο είμαι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία κορυφής με άλλο κόμμα. Άρα λοιπόν, εάν ο κόσμος θέλει να ξυπνήσει 10 Ιουνίου και να δει μια ισχυρή αντιπολίτευση, η λύση είναι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ».

Για την ακρίβεια: Να σπάσουν τα ολιγοπώλια

Για το φλέγον θέμα της ακρίβειας, ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει ότι το πρόβλημα έγκειται στα «ισχυρά ολιγοπώλια», που διαμορφώνονται σε διάφορους τομείς αλλά και στη σπατάλη ως προς το δημόσιο χρήμα. Θεωρεί ακατανόητο ότι η κυβέρνηση δεν μειώνει το ΦΠΑ για να «δώσει μια ανάσα» στην κοινωνία ως προς τα βασικά αγαθά. Γι’ αυτό και προτείνει να στελεχωθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού, να βάλει πρόστιμα, να κάνει ελεγχους και να βάλει και έναν «Τειρεσία για όσους αισχροκερδούν για πέντε χρόνια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι η ακρίβεια, αυτή που κάνει προϊόντα όπως το λάδι ή τη φέτα να είναι στην Ελλάδα ακριβότερα από ό,τι στο εξωτερικό, δεν είναι «ατύχημα», αλλά αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών και παθογενειών των αγορών.

Όσο είμαι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία κορυφής με άλλο κόμμα

Για τις υποδομές: τα δίκτυα έπρεπε να ανήκουν στο κράτος

Ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρεί ότι ορισμένες υποδομές πρέπει να ανήκουν στο κράτος. Σε αυτά κατατάσσει τα ηλεκτρικά δίκτυα, που έχου και αναπτυξιακή σημασία και γεωπολιτική, αλλά και τα λιμάνια, ενώ επιμένει στον δημόσιο χαρακτήρα αγαθών όπως η παιδεία και η υγεία. Από την άλλη υποστηρίζει «εάν υπάρχει άλλη περιουσία, η οποία δεν έχει τέτοιο χαρακτήρα και μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα με ιδιωτικοποίηση, με χαρά.

Για την επαφή με τον κόσμο: Με γεμίζει με ανυπομονησία – φτιάχνουμε κυβερνητικό όχι προεκλογικό πρόγραμμα

Αυτές τις ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης όργωσε την Ελλάδα. Τι αποκόμισε; «Με γεμίζει με ανυπομονησία». Και αυτό γιατί ενώ ακούει τα προβλήματα και βλέπει ότι υπάρχουν λύσεις, ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια μικρή κοινοβουλευτική ομάδα και γι’ αυτό η βασική προτροπή του στον κόσμο είναι να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να δυναμώσει. Πάντως σημειώνει ότι ήδη ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινώντας από τα ζητήματα της φορολογίας φτιάχνει το κυβερνητικό του πρόγραμμα.

«Το πρακτικό όραμά μου για τα επόμενα δύο χρόνια είναι να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα κυβερνητικό, όχι προεκλογικό», δηλώνει ο κ. Κασσελάκης. Σκοπός του είναι κάποια στιγμή να πηγαίνει κάθε πολίτης στο syriza.gr και να μπορεί να επιλέγει από μερικά φίλτρα, όπως είναι για την ιδιότητά του, το εάν είναι μισθωτός ή ελεύθερος επαγγελματίας, το γεωγραφικό διαμέρισμα που μένει και να βλέπει τα προτεινόμενα μέτρα που τον αφορούν, μαζί φυσικά με τις «οριζόντιες» δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την εμπειρία του στην ηγεσία: Έκανα λάθη αλλά δεν θα προδώσω όποιον εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει ότι για αυτόν η ανάληψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καριέρα, αλλά ένα λειτούργημα που αποτελεί τιμή και επέμεινε ότι δεν θα προδώσει όποιον εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο παραδέχτηκε ότι έχει κάνει λάθη: «Έχω μετανιώσει για το γεγονός ότι επέτρεψα σε αυτό το σύστημα να με κυνηγάει και να με κάνει μια καρικατούρα», λέει χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «Και εγώ έδωσα αφορμές και αυτό εκλήφθηκε ως επιδειξιομανία. Γι’ αυτό ζητώ συγνώμη από όσους συμπολίτες μας το εξέλαβαν έτσι, αλλά τους υπόσχομαι ότι η πρόθεση ήταν η διαφάνεια και η αυθεντικότητα. Γιατί πραγματικά πιστεύω έχουν κουραστεί οι πολίτες από την πολιτική και επίσης νομίζω και ο κύριος Μητσοτάκης έχει κουράσει πάρα πολύ».

Για τα Τέμπη: Θα κάνω ό,τι μπορώ για να υπάρξει δικαιοσύνη

Αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη ο ίδιος υποσχέθηκε ότι «θα κάνω ότι μπορώ για να υπάρξει δικαιοσύνη για αυτές τις οικογένειες. Αν κοιτάξετε ή θυμηθείτε την συνάντηση που είχα κάνει τον Οκτώβριο στη Θεσσαλία με τις οικογένειες των θυμάτων, από τότε μου είχαν δώσει χαρτιά για το μπάζωμα και είχα πει ότι υπάρχει συγκάλυψη. Χρειάστηκαν μήνες για να φανεί στην κοινωνία ότι η συγκάλυψη ήταν εκεί», επιμένει.

Ο κ. Κασσελάκης προβαίνει σε μία απαισιόδοξη εκτίμηση σχετικά με το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια. Κάνει ένα πικρό χρησμό: «Σε δύο χρόνια από τώρα θα υπάρχει τοίχος με τα κόκκινα δάνεια. Ο κόσμος θα χάσει τα σπίτια του σε δύο χρόνια. Έπρεπε να υπάρχει μια παρέμβαση του κράτους για τα παλιά δάνεια».

Για το υψηλό κόστος της ενέργειας: Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα

Σε σχέση με το υψηλό ενεργειακό κόστος, ο Στέφανος Κασσελάκης στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι στην Ελλάδα η υποχώρηση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος είναι μόλις 6% όταν δε άλλες χώρες έπεσε κατά 50%. Αυτό, κατά τη γνώμη του, οφείλεται ακριβώς στις ολιγοπωλιακές πρακτικές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε χάρη στους φυσικούς πόρους και τις ανανεώσιμες πηγές να μπορεί να έχει αυτοπαραγωγή, αυτοκατανάλωση και δυνατότητα εξαγωγής ενέργειας και προς την Ευρώπη.

Για τον Αλέξη Τσίπρα: Είναι σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ

Για καλή σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης, υποστηρίζοντας ότι και μιλούν και τον συμβουλεύεται. ωστόσο «και εκείνος σέβεται τη δική μου θέση και τη δική μου αυτόνομη και αυτόφωτη πορεία». Χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ» και έναν έντιμο πρωθυπουργό με σημαντικά επιτεύγματα όπως ήταν η ρύθμιση του χρέους και η Συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «από εκεί και πέρα, ως ΣΥΡΙΖΑ το 2024 προχωράμε. Τιμάμε αυτή την παρακαταθήκη και προχωράμε».

Ο Στέφανος Κασσελάκης απαντά σε γρήγορες ερωτήσεις

Tι συγκίνησε τον Στέφανο Κασσελάκη στις περιοδείες;

Θα αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης;

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024