Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» επιστρέφει για την επέτειο των 30 χρόνων

Ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» επιστρέφει για την επέτειο των 30 χρόνων

Ήταν η ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις για το 1994 και η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών πίσω από το «Jurassic Park».

Με αφορμή την 30ή επέτειο κυκλοφορίας της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», η Disney δίνει τηδυνατότητα στους θαυμαστές της να ξαναζήσουν τη μαγεία της, στην μεγάλη οθόνη.

Αποτελεί την 32η ταινία μεγάλου μήκους στον εντυπωσιακό κατάλογο του στούντιο, έχοντας αποφέρει κέρδη 986 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως από την ημέρα προβολής της.

Ήταν η ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις για το 1994 και η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών πίσω από το «Jurassic Park».

Στο μαγικό κόσμο του Σίμπα

Σε σκηνοθεσία των Roger Allers και Rob Minkoff, το σενάριο των Irene Mecchi, Jonathan Roberts και Linda Woolverton, ακολουθεί το νεαρό λιοντάρι Σίμπα που θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για το θάνατο του πατέρα του, να εξορίζεται από τη ζούγκλα κι να εγκαταλείπει το δικαίωμά του να γίνει ο επόμενος βασιλιάς της.

Το φωνητικό καστ περιλάμβανε τους Μάθιου Μπρόντερικ ως Simba, Τζέρεμι ‘Αιρονς ως Scar, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς ως Mufasa, Νέιθαν Λέιν ως Timon και Έρνι Σαμπέλα ως Pumbaa, μεταξύ άλλων.

Το βραβευμένο με Όσκαρ σάουντρακ, με την υπογραφή των Έλτον Τζον, Χανς Ζίμερ και Τιμ Ράις πούλησε σχεδόν 5 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο την χρονιά της κυκλοφορίας του και το «Can You Feel the Love Tonight» κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού.

Στους αμερικανικούς κινηματογράφους ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» θα βρυχάται ξανά από τις 12 Ιουλίου

Δεν έχει γίνει γνωστό αν η ταινία θα προβληθεί σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως. Ωστόσο στους αμερικανικούς κινηματογράφους ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» θα βρυχάται ξανά από τις 12 Ιουλίου.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024