Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Η Καρολίνα Κούρκοβα επιστρέφει στα 40 της στις πασαρέλες

Η Καρολίνα Κούρκοβα επιστρέφει στα 40 της στις πασαρέλες

Έχει αναδειχθεί σε «χρυσό κορίτσι της μόδας» με 51 εξώφυλλα στη Vogue και κατέκτησε πολλά βραβεία που την διέκριναν

H καριέρα της έχει μείνει ανεξίτηλη όσα χρόνια και αν περάσουν. Όσοι και να ακούσουν το όνομα της Καρολίνα Κούρκοβα, το μυαλό τους πηγαίνει σε αυτή την αψεγάδιαστη εικόνα που τρένταρε τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ψιλόλιγνα πόδια, ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια. Η Κούρκοβα ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα, όντας άγγελος της Victoria Secret και έχοντας στο βιογραφικό της συνεργασίες με κορυφαίους οίκους.

Αναδείχθηκε σε «χρυσό κορίτσι της μόδας» με 51 εξώφυλλα στη Vogue και κατέκτησε πολλά βραβεία που την διέκριναν. Σε ηλικία 24 ετών μάλιστα αναδείχθηκε ως η πιο σέξι γυναίκα του πλανήτη από το Ε! Entertainment και είδε την καριέρα της να απογειώνεται.

Γρήγορα όμως, όλα αυτά άλλαξαν όταν η ίδια αποφάσισε να ακολουθήσει έναν πιο ήρεμο τρόπο ζωής και να αφοσιωθεί στη δημιουργία οικογένειας. Αφού άφησε στην άκρη τις συνεργασίες της με οίκους όπως οι Carolina Herrera, Yves Saint Laurent, Raph Lauren, Vera Wang, Stella McCartney, Christian Dior, Louis Vuitton, Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Marc Jacobs, Alberta Ferretti και Karl Lagerfeld, ακολούθησε τη μητρότητα και μετά τον γάμο της με τον Archie Drury, απέκτησαν τρία παιδιά.

Η μάχη με την θυρεοειδίτιδα Χασιμότο

Το διάλειμμα όμως που έκανε για την μητρότητα, κράτησε πολύ περισσότερο εξαιτίας ενός συνηθισμένου προβλήματος υγείας, που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες κυρίως. Η ίδια μίλησε ανοιχτά για τη νόσο που την έκανε να πάρει 14 κιλά, παρά την υγιεινή διατροφή και γυμναστική.

«Πήγα σε έναν γιατρό και μου είπε ότι έχω τη νόσο Χασιμότο. Είναι ένα πρόβλημα του θυρεοειδούς και το άγχος το πυροδοτεί. Η εργασία υπό πίεση το επιδεινώνει. Είχα πάρει 14 κιλά».

Η Κούρκοβα έθεσε την αυτοφροντίδα της ως ύψιστη προτεραιότητα, ξεκινώντας ένα ταξίδι ευεξίας

Η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο είναι από τις πιο συχνές παθήσεις του θυρεοειδούς και συνήθως εμφανίζεται σε γυναίκες κάθε ηλικίας. Τα λεμφοκύτταρα του οργανισμού, δεν αναγνωρίζουν τον θυρεοειδή ως δικό τους όργανο και ξεκινούν να του επιτίθενται, δημιουργώντας προβλήματα στον μεταβολισμό, στην ρύθμιση ορμονών και άλλα.

Ωστόσο, με τις κατάλληλες εξετάσεις και θεραπείες, τα συμπτώματα μειώνονται. Κυρίως όμως χρειάζεται σωστή διατροφή και άσκηση, καθώς μπορεί να υπάρξουν προβλήματα μεταβολισμού, τα οποία όπως φαίνεται επηρέασαν έντονα και την Καρολίνα Κούρκοβα.

Αμέσως μετά τη διάγνωση, η Κούρκοβα έθεσε την αυτοφροντίδα της ως ύψιστη προτεραιότητα, ξεκινώντας ένα ταξίδι ευεξίας. «Άλλαξα τη διατροφή μου, έκανα γιόγκα και ξεκίνησα διαλογισμό, τα έκανα όλα», δηλώνει, καθώς έχει καταφέρει να χάσει τα 14 κιλά που πήρε εξαιτίας της νόσου.

Η μεγάλη επιστροφή της

Πλέον έχει καταφέρει να διαχειριστεί το βάρος της, να είναι κοντά στην οικογένεια και τα παιδιά της τα οποία μεγάλωσαν και νιώθει ξανά έτοιμη να επιστρέψει σε αυτό το κομμάτι που τόσο αγάπησε. Το 40χρονο μοντέλο επιστρέφει και πάλι στο μόντελινγκ, καθώς έχει υπογράψει με τη Ford Models.

Όπως δήλωσε πριν μερικές ημέρες: «Τώρα που τα παιδιά μου μεγάλωσαν, είμαι ενθουσιασμένη που θα επιστρέψω στο παιχνίδι. Έχω έναν νέο ατζέντη και ανυπομονώ να κάνω κάποια διασκεδαστικά πράγματα γιατί μου αρέσει να παραμένω απασχολημένη».

Η Κούρκοβα είναι μια ακόμη απόδειξη πως κάθε γυναίκα ανεξαρτήτως ηλικίας μπορεί είτε να επιστρέψει στην καριέρα που αγάπησε, είτε να ανοίξει ένα νέο επαγγελματικό κεφάλαιο στη ζωή της, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Πηγή: Grace

Sports in

«Ξεσάλωσε» ο Γιόκιτς σε γάμο συμπαίκτη του – Χόρευε με ανοιχτό πουκάμισο (vid)

Ο Νίκολα Γιόκιτς έχει δείξει πολλές φορές τις αρετές του και στον χορό. Και στον γάμο του Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς του έδωσε να καταλάβει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024