Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Υαλουρονικό οξύ: 3 tips για να το εντάξεις σωστά στη ρουτίνα ομορφιάς

Υαλουρονικό οξύ: 3 tips για να το εντάξεις σωστά στη ρουτίνα ομορφιάς

Όλοι οι τρόποι για να ενυδατώσεις σωστά την επιδερμίδα σου με σύμμαχο το υαλουρονικό οξύ!

Την αξία που έχει το υαλουρονικό οξύ για το δέρμα σου σίγουρα την έχεις ακούσει, αλλά το πώς να το χρησιμοποιείς σωστά για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα είσαι βέβαιη ότι το γνωρίζεις;

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους στη ρουτίνα ομορφιάς κι ένα από τα πιο γνωστά συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας. Βρίσκεται σε πολλά προϊόντα ομορφιάς, όπως κρέμες προσώπου και μάσκες και φημίζεται για τις ενυδατικές του ικανότητες.

Για να έχει, όμως, το επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει να χρησιμοποιηθεί και σωστά. Πώς μπορείς, λοιπόν, να το εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου; Βρήκαμε τρία βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις ώστε να μην πάνε χαμένες οι προσπάθειές σου.

Το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται σε βρεγμένο δέρμα 

Αν θες να το χρησιμοποιήσεις σωστά και αποτελεσματικά, τότε φρόντισε να το εφαρμόσεις σε βρεγμένη και όχι ξηρή επιδερμίδα. Αν δεν υπάρχει υγρασία στην επιφάνεια του δέρματος, τότε είναι πιο πιθανό να αφυδατώσει το δέρμα παρά να το ενυδατώσει.

Το βάρος του υαλουρονικού παίζει ρόλο 

Το υαλουρονικό οξύ είναι διαθέσιμο σε διαφορετικά μοριακά βάρη, κάτι που επηρεάζει την ικανότητά του να διεισδύει στο δέρμα. Έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν εφαρμόζονται διαφορετικά μοριακά μεγέθη στο δέρμα, προσφέροντας η κάθε παραλλαγή τη δική της επίδραση.

Για να δράσει αποτελεσματικά προϋποθέτει ενυδατική 

Πέρα από το να εφαρμόσεις το υαλουρονικό οξύ σε βρεγμένο δέρμα, πρέπει να το «κλειδώσεις» με μια καλή ενυδατική κρέμα, ώστε να διαφυλάξει την απαραίτητη υγρασία και ενυδάτωση στο δέρμα.

Ποιες κρέμες να χρησιμοποιήσεις για καλύτερα αποτελέσματα;

Αν προτιμάς να περιποιείσαι περισσότερο το δέρμα σου το βράδυ, η κρέμα νυκτός Korres Greek Yoghurt Probiotic Quench SLeeping Facial είναι κατάλληλη για ενισχυμένη ενυδάτωση, θρέψη και αίσθηση άνεσης. Με υφή που απορροφάται άμεσα, προσφέρει 48ωρη ενυδάτωση και διατηρεί το μικροβίωμα της επιδερμίδας χαρίζοντας ισορροπημένο και λαμπερό δέρμα με ξεκούραστη όψη από το επόμενο πρωί.

Μία ακόμη κρέμα νυκτός με υαλουρονικό οξύ είναι η CeraVe PM Light για κανονικές και ξηρές επιδερμίδες. Ενυδατώνει όλη την ημέρα και βοηθά στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού της επιδερμίδας. Είναι ιδανική για το κανονικό προς ξηρό δέρμα, καθώς διαθέτει μη λιπαρή σύνθεση που δεν προκαλεί ατέλειες. Περιλαμβάνει τρία απαραίτητα ceramides που ενισχύουν τον επιδερμιδικό φραγμό, υαλουρονικό οξύ που προσφέρει ενυδάτωση και νιασιναμίδη που καταπραΰνει το δέρμα.

Η κρέμα νυκτός Eubos Hyaluron Repair Filler Night ενισχύει την κυτταρική επικοινωνία, γεμίζει τις ρυτίδες από το εσωτερικό και υποστηρίζει τη διαδικασία αναγέννησης του δέρματος κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το DermCom, εκχύλισμα από τον βολβό κρόκου, ενισχύει τη σύνθεση του ίδιου κολλαγόνου και της ελαστίνης από το δέρμα. Το εκχύλισμα λευκού ιβίσκου και το Baobab προάγoυν την κυτταρική επικοινωνία και βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων έκφρασης. Το εκχύλισμα φύκους Alaria esculenta ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος και προστατεύει το κολλαγόνο και την ελαστίνη από την αποδόμηση. Διεγείρει το σχηματισμό κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέως και έχει αναζωογονητική και συσφικτική δράση. Το εκχύλισμα Magnolia έχει αντιφλεγμονώδη και δράση και προστατεύει το δέρμα από τις φθορές του χρόνου, ενώ το έλαιο Argan, το βούτυρο Καριτέ και το έλαιο Avocado διατηρούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη και ελαστική. Ενισχύει τη διαδικασία αναγέννησης κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η κρέμα προσώπου Apivita Aqua Beelicious πρόκειται για ελαφριά κρέμα-gel ειδικά σχεδιασμένη με εκχύλισμα λουλουδιών από κίστο, άγριο τριαντάφυλλο, ίριδα και μέλι, σούπερ ενυδατικά συστατικά που αναπληρώνουν άμεσα τα αποθέματα νερού της επιδερμίδας. Οil-free σύνθεση που δεν επιβαρύνει τη λιπαρή-μικτή επιδερμίδα. Προσφέρει άμεση ενυδάτωση και φρεσκάδα που διαρκεί με εκχύλισμα λουλουδιών, μέλι ανθέων, αλόη και υαλουρονικό οξύ. Εξισορροπεί τη λιπαρότητα της επιδερμίδας και αφήνει ματ όψη με λωτό. Προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία και προστασία από τις εξωτερικές επιθέσεις, με πατενταρισμένο εκχύλισμα πρόπολης και έγχυμα άγριου τριαντάφυλλου. Αναζωογονεί την επιδερμίδα, με αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο.

H ενισχυμένη κρέμα αντιγήρανσης Frezyderm Diamond Velvet προσφέρει άμεση σύσφιξη και γρήγορη μείωση των ρυτίδων σε ώριμο ή/και ταλαιπωρημένο δέρμα. Βοηθά στην αναστήλωση της επιδερμίδας και στην παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος, αντιστρέφοντας αποτελεσματικά τα σημάδια γήρανσης της επιδερμίδας.

Ανακάλυψε όλα τα προϊόντα ομορφιάς και τις κρέμες που θα ενυδατώσει την επιδερμίδα σου στο SHOPFLIX.GR και διάλεξε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στον τύπο δέρματός σου.

Sports in

Ολυμπιακός: Η αποστολή για την πρεμιέρα στον Βόλο (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024