Ξεκίνησε το πρότυπο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής που διοργανώνει ο Δήμος Μετεώρων σε συνεργασία με το Α/Τ Μετεώρων και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου.

Ο Δήμος Μετεώρων υιοθέτησε την πρόταση της Ελληνικής Αστυνομίας και δημιούργησε ένα Κινητό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής προκειμένου οι μαθητές να μαθαίνουν τις βασικές αρχές της κυκλοφοριακής αγωγής, τα σήματα του ΚΟΚ, πώς πρέπει να συμπεριφέρονται ως πεζοί, ως ποδηλάτες και ως επιβάτες (σε αυτοκίνητα και μέσα μαζικής μεταφοράς) με βιωματικό τρόπο και προσωπική συμμετοχή.

Το πρόγραμμα έκανε την αρχή από το 1ο  Δημοτικό Σχολείο ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα σχολεία της πόλης και των χωριών. Η εξοικείωση με την κυκλοφοριακή αγωγή από μικρή ηλικία έχει μεγαλύτερη απόδοση και τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής αποτελούν ιδανικό χώρο όπου οι μικροί μαθητές θα πάρουν τα πρώτα τους μαθήματα σε θέματα οδικής ασφάλειας. Σε αυτό θα βοηθήσει πολύ η χρήση ποδηλάτου, αφού έτσι το μάθημα γίνεται παιχνίδι.

Ζητάει την αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων

Για θέματα οδικής ασφάλειας επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρύσα Ντιντή και τον Δήμαρχο Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλο. Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκε επί τάπητος η συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου για την ενίσχυση των εργασιών του προγράμματος αποκατάστασης των αγροτικών δρόμων, που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Αβραμόπουλος παρουσίασε στην κα Ντιντή το σύνολο των εργασιών που υλοποιεί ο Δήμος ζητώντας τη συνδρομή της Περιφέρειας καθώς ο Δήμος είναι αδύνατο να ανταπεξέλθει στο μεγάλο κόστος των ζημιών.

Η κα Ντιντή δεσμεύτηκε να εξετάσει λεπτομερώς το αίτημα αναζητώντας την απαιτούμενη χρηματοδότηση προκειμένου να σταθεί στο πλευρό των αναγκών του Δήμου και των πολιτών του, καθώς είναι δέσμευση του ίδιου του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα η έμπρακτη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.