Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Χρηματοδότηση στους Δήμους της χώρας για την επισκευή και συντήρηση σχολικών τους κτιρίων

Χρηματοδότηση στους Δήμους της χώρας για την επισκευή και συντήρηση σχολικών τους κτιρίων

Το Υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει στους δήμους ποσό της τάξεως των 30 εκατ. Ευρώ για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιριακών υποδομών.

Την δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν για να προβούν σε εργασίες επισκευής και συντήρησης των σχολικών τους μονάδων έχουν πλέον οι δήμοι της χώρας.

Ειδικότερα, με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, κατανέμονται από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», ποσό ύψους τριάντα εκατομμυρίων ευρώ (30.000.000,00 €) στους Δήμους της Χώρας, αποκλειστικά για την εκτέλεση εργασιών επισκευής και συντήρησης σχολικών τους κτιρίων.

Τρόπος κατανομής

Η κατανομή του ανωτέρω συνολικού ποσού ανά Δήμο γίνεται με κριτήρια τον αριθμό των τμημάτων των σχολείων με συντελεστή βαρύτητας 30%, τον αριθμό των μαθητών με συντελεστή βαρύτητας 70% και ελάχιστο ποσό κατανομής ύψους 3.000,00 €, λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την σχολική χρονιά 2020- 2021.

Τα ανωτέρω ποσά αποδίδονται στους Δήμους με χρηματική εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Τυχόν αδιάθετο από την παρούσα κατανομή ποσό, διατίθεται από τον δικαιούχο Δήμο για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών του κτιρίων κατά το επόμενο έτος.

Η απόφαση του ΥΠΕΣ και τα ποσά που λαμβάνει κάθε δήμος

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024