Την εξασφάλιση της προσβασιμότητας ΑμεΑ σε δύο ακόμη παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων  δρομολογεί η υποβολή της μελέτης για συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα “Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες” του υπουργείου Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ναυπλιέων υπέβαλλε σήμερα 7 Ιουνίου, αίτημα χρηματοδότησης, στο Υπουργείο Τουρισμού, για την βελτίωση προσβασιμότητας στις παραλίες της Κάντιας και των Ιρίων στο πλαίσιο της πρόσκλησης: «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες», προϋπολογισμού 131.859,30 €, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τι προβλέπει η πράξη

Στο πλαίσιο της πράξης θα γίνει προμήθεια & εγκατάσταση ΔΥΟ (2) καινούργιων συστημάτων μηχανισμών ασφαλούς ολίσθησης και πρόσβασης στη Θάλασσα για ειδικές ομάδες χρηστών – ΑΜΕΑ και τετραπληγικούς με τηλεμετρία, υποδομές χρήσης και κατάλληλη σήμανση.

«Με συγχρηματοδοτούμενες από ευρωπαϊκούς πόρους πράξεις, φιλοδοξούμε να καταστήσουμε όλες τις παραλίες του Δήμου μας προσβάσιμες και φιλικές», δηλώνει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Ορφανός.