Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: «Μην δίνετε τα λεφτά σας στους έλληνες κατακτητές», λέει οργισμένος ο Ουμίτ Οζντάγ

Τουρκία: «Μην δίνετε τα λεφτά σας στους έλληνες κατακτητές», λέει οργισμένος ο Ουμίτ Οζντάγ

«Κάθε ευρώ που αφήνετε στις ελληνικές παραλίες, πηγαίνει σε όπλα και πυρομαχικά για τον ελληνικό στρατό», δηλώνει οργισμένος ο αρχηγός του τουρκικού κόμματος Νίκης, Ουμίτ Οζντάγ.

Ενα εθνικιστικό ντελίριο κατέλαβε τον αρχηγό του τουρκικού κόμματος Νίκης, Ουμίτ Οζντάγ (φωτογραφία, επάνω, από r.al-ain.com), ο οποίος βλέποντας τους χιλιάδες Τούρκους να προτιμούν τα ελληνικά νησιά προκειμένου να κάνουν πιο οικονομικές διακοπές, τους επιτέθηκε σφόδρα, κατηγορώντας τους – ούτε λίγο ούτε πολύ – για εθνικούς μειοδότες.

«Κάθε ευρώ που αφήνετε στις ελληνικές παραλίες, πηγαίνει σε όπλα και πυρομαχικά για τον ελληνικό στρατό», δηλώνει οργισμένος ο Οζντάγ, σε μία έξαρση λαϊκίστικου πατριωτισμού.

«Δεν μιλάω για την κατανάλωση φθηνών καλαμαριών. Μιλάω για τα κατεχόμενα εδάφη μας»

«Δεκάδες νησιά μας στο Αιγαίο, δηλαδή στη Θάλασσα των Νήσων, βρίσκονται υπό την κατοχή του ελληνικού στρατού. Κάθε ευρώ που ξοδεύετε στα ελληνικά νησιά θα πηγαίνει στον ελληνικό στρατό ως καύσιμα και πυρομαχικά. Μην δίνετε χρήματα στους έλληνες κατακτητές, περάστε τις διακοπές σας στη χώρα σας», συμβουλεύει σε ανάρτησή του στο Χ ο αρχηγός του κόμματος Νίκης, Ουμίτ Οζντάγ.

Οι αντιδράσεις του σε όσους προτιμούν διακοπές στα ελληνικά νησιά υποκρύπτουν ωστόσο μία προσπάθεια να εκμεταλλευτεί ευαίσθητα εθνικά θέματα για πολιτικό κέρδος.

«Ορισμένοι συμπολίτες μας αντέδρασαν στη δήλωσή μου. Λένε ότι οι έμποροι μας υπερχρεώνουν. Είναι αλήθεια, είναι σαφές ότι υπάρχουν ορισμένοι που εκμεταλλεύονται το πληθωριστικό περιβάλλον που προκάλεσε η κακή οικονομική διαχείριση του ΑΚΡ.

»Είναι καθήκον του πολίτη ν’ αντιταχθούμε και να διαμαρτυρηθούμε γι’ αυτό. Μπορεί να υπάρχουν και άλλες μέθοδοι εκτός από το να ταξιδέψουμε στα ελληνικά νησιά. Δεν μιλάω για την κατανάλωση φθηνών καλαμαριών. Μιλάω για τα κατεχόμενα εδάφη μας.

»Μιλάω για τα νησιά που είναι εξίσου τουρκικά εδάφη, όπως είναι το Φετιγέ, η Αλικαρνασσός, η Εφεσος, η Ιμβρος. Νησιά που είναι κατεχόμενα από τον ελληνικό στρατό. Και το ΑΚΡ παρακολουθεί αυτήν την κατοχή.

»Δεν βρίσκω σωστό να δίνω χρήματα σε μία κατοχική χώρα, είτε είναι φτηνά είτε νόστιμα, ούτε βρίσκω σωστό να μένω απαθής απέναντι στον κατακτητή ή σ’ αυτούς που παρακολουθούν την κατοχή», συμπλήρωσε οργισμένος ο Ουμίτ Οζντάγ.

Δεν είναι πλέον φθηνός προορισμός

Η Τουρκία οδεύει να γίνει μια από τις πιο ακριβές χώρες για τουρισμό. Η διαμονή στη χερσόνησο της Αλικαρνασσού είναι πλέον πιο ακριβή κι από το Ντουμπάι και το Παρίσι.

Οι διακοπές γίνονται μακρινό όνειρο για τους ντόπιους τουρίστες, ενώ ακόμη και οι ξένοι αρχίζουν ν’ αναζητούν εναλλακτικούς προορισμούς. Ξενοδοχείο στην Αλικαρνασσό χρεώνει το ιλιγγιώδες ποσό των 25.000€ για διαμονή μιας εβδομάδας, όταν το ακριβότερο ξενοδοχείο 7 αστέρων του Ντουμπάι χρεώνει 8.000€ για την ίδια υπηρεσία και η Disneyland του Παρισιού 9.500€.

Οι τιμές των ξενοδοχείων στην Τουρκία έχουν αυξηθεί περισσότερο από 100% σε σύγκριση με πέρυσι. Σήμερα, αν μια τετραμελής οικογένεια θέλει να μείνει σε ένα all-inclusive ξενοδοχείο για 7 διανυκτερεύσεις, το κόστος ξεπερνά τις 3.000€.

Οι ξένοι τουρίστες διαμαρτύρονται επίσης για τις υψηλές χρεώσεις των τουρκικών ξενοδοχείων και στρέφονται σε άλλες χώρες. Ενώ οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων υποστηρίζουν ότι είναι λογικές, τα ταξιδιωτικά γραφεία εξηγούν ότι μετά το 2021 έχουν αυξηθεί ραγδαία. Ο καιροσκοπισμός και οι υπέρογκες τιμές στον τομέα απειλούν τον στόχο για ετήσια έσοδα 60 δισεκατομμύρια δολάρια από τον τουρισμό.

«Μείναμε έκπληκτοι»

Οι υπέρογκες τιμές στην Τουρκία καίνε πράγματι τις τσέπες των πολιτών της, κάτι που αναδεικνύουν συνεχώς τα τουρκικά ρεπορτάζ, συγκρίνοντας την κατάσταση με την Ελλάδα.

Ειδικά, μετά την έναρξη της εφαρμογής της βίζας-εξπρές κατά την άφιξη στα ελληνικά νησιά, οι Τούρκοι συρρέουν σ’ αυτά καθώς αποτελούν τη Νο 1 επιλογή τους πλέον για καλοκαιρινές διακοπές, και δεν πιστεύουν στα μάτια τους.

«Μείναμε πραγματικά έκπληκτοι», παραδέχονται όσοι ήδη πήγαν. Τρόφιμα και ποτά όπως ο τουρκικός καφές και το ντονέρ, προϊόντα κατατεθέν της Τουρκίας, πωλούνται φθηνότερα ακόμη και στα πλέον τουριστικά ελληνικά νησιά.

Οι Τούρκοι μπορούν ακόμη και να πίνουν τουρκικό καφέ φθηνότερα στο ελληνικό νησί της Κω από ό,τι σε πολλούς προορισμούς διακοπών. Τούρκος που επισκέφτηκε τα ελληνικά νησιά είπε: «Πίνουμε τουρκικό καφέ πιο ακριβά στη χώρα μας. Πίναμε τούρκικο καφέ για 2 ευρώ στην Κω, στην Τουρκία είναι περίπου 3.50€».

Τα θαλασσινά από την ίδια θάλασσα είναι επίσης φθηνότερα στην Ελλάδα από την Τουρκία. Τρία άτομα που τρώνε καλαμάρια, χταπόδι και σαλάτα πληρώνουν 65 ευρώ στην Ελλάδα, στην Τουρκία η χρέωση είναι περίπου 25€ ανά άτομο.

Ολες οι παραλίες είναι δωρεάν

Ολες οι παραλίες είναι επίσης δωρεάν, λένε οι Τούρκοι. Στην Κω η πίτσα κοστίζει γύρω στα 10 ευρώ και τα χάμπουργκερ γύρω στα 5 ευρώ. Σε πολλά εστιατόρια έχουν προβλεφθεί μενού για Τούρκους. Η τιμή της μερίδας του ντονέρ στη Ρόδο είναι 4,5 Ευρώ.

Πηγή: sigmalive.com

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024