Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης: Ο Μεϊμαράκης έδωσε την καλύτερη απάντηση στον Μητσοτάκη για την επιστολή στην Κομισιόν

Κασσελάκης: Ο Μεϊμαράκης έδωσε την καλύτερη απάντηση στον Μητσοτάκη για την επιστολή στην Κομισιόν

Ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώνει ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τα αποκάλυψε όλα: «Το θέμα της ακρίβειας δεν αφορά τις Βρυξέλλες. Η Ευρώπη έχει συγκεκριμένη ατζέντα»

Τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σχετικά με την ακρίβεια σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφορικά με την «περίφημη» επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την οποία ο πρωθυπουργός ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση στην «ασυδοσία» των πολυεθνικών.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, με ανάρτησή του: «Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Την τελευταία προεκλογική ημέρα τα αποκάλυψε όλα: ‘Το θέμα της ακρίβειας δεν αφορά τις Βρυξέλλες. Η Ευρώπη έχει συγκεκριμένη ατζέντα’. Δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση στην επιστολή του πρωθυπουργού στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την οποία τη ρωτούσε γιατί δεν κατεβάζει τις τιμές ενώ δεν είναι αρμόδιότητά της αλλά δική του!»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για άλλη μια φορά ‘πουλάει’ επικοινωνία στον ελληνικό λαό»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει, επίσης, πως «το πιο άδειο πορτοφόλι μετά τη Βουλγαρία. Οι ακριβότερες τιμές στην Ελλάδα από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη των διπλάσιων μισθών. Αυτά δεν είναι επιλογές της Ευρώπης. Είναι πολιτική της κυβέρνησης».

Και ζητάει από τους πολίτες να μην δώσουν στη Νέα Δημοκρατία την εκλογική δύναμη «να συνεχίσουν τόσο αλαζονικά να σας κοροϊδεύουν και να υποτιμούν τη νοημοσύνη σας. Ζωή με αξιοπρέπεια τώρα».

Τι είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης;

Για το πρόβλημα της ακρίβειας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι αυτό δεν αφορά στις Βρυξέλλες, καθώς «η Ευρώπη έχει συγκεκριμένη ατζέντα: την πράσινη ανάπτυξη, το Ταμείο Ανάκαμψης, την κοινή αγροτική πολιτική και τον κοινό αμυντικο-στρατιωτικό βραχίονα».

Εκεί συζητούνται τα προβλήματα που απαιτούν πανευρωπαϊκή λύση, όχι τα εσωτερικά ζητήματα κάθε χώρας, σημείωσε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Εκεί, αν βγεις εκτός θέματος, σου κλείνουν το μικρόφωνο. Άρα, όλα αυτά που λένε (οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων) ότι θα συζητήσουν στις Βρυξέλλες, πού θα τα πούμε; Απορώ!».

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Μεϊμαράκη εκθέτουν τον Μητσοτάκη

Το θέμα σχολίασε, με ανακοίνωσή του, και ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως «οι δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ότι η ακρίβεια δεν αφορά τις Βρυξέλλες, αντικειμενικά εκθέτουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που τελευταία προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι τα έχει βάλει με τις πολυεθνικές για το ζήτημα της ακρίβειας».

Τονίζει πως η επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «είναι ένα επικοινωνιακό τρικ χωρίς πρακτικό αντίκρισμα, όπως προκύπτει από τις παραδοχές του κ. Μεϊμαράκη» και προσθέτει πως «επιβεβαιώνεται το αυτονόητο: ανεξάρτητα από τις θεσμικές παρεμβάσεις σε επίπεδο ΕΕ, η κύρια ευθύνη και δυνατότητα άμεσης επίδρασης στη διαμόρφωση των τιμών, αφορούν πρωτίστως το κάθε κράτος – μέλος της ΕΕ ξεχωριστά».

«Αυτό αρνείται σταθερά η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Να πάρει η ίδια μέτρα ριζικά, ουσιαστικά, αποτελεσματικά, για να περιορίσει την ακρίβεια. Και για άλλη μια φορά ‘πουλάει’ επικοινωνία στον ελληνικό λαό», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «ήρθε η ώρα να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτή την αντικοινωνική τοξικότητα».

Η Κουμουνδούρου σημειώνει πως «μόνο οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορούν να χτυπήσουν την ακρίβεια και την κερδοσκοπία», τις οποίες και παραθέτει εκ νέου αναλυτικά.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024