Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεπέρασε τις προσδοκίες η συγκέντρωση στο Σύνταγμα, λένε στην Κουμουνδούρου - Η διμέτωπη επίθεση Κασσελάκη

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η συγκέντρωση στο Σύνταγμα, λένε στην Κουμουνδούρου – Η διμέτωπη επίθεση Κασσελάκη

Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης στο στόχαστρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη - Η αποτίμηση της χθεσινής συγκέντρωσης, η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και τα μηνύματα

Θετικά αποτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τη χθεσινή κεντρική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Σύνταγμα, με στελέχη να εκφράζουν ικανοποίηση για την προσέλευση του κόσμου.

Όπως υπογραμμίζουν από την Κουμουνδούρου, η συγκέντρωση ξεπέρασε τις προσδοκίες, με τον Στέφανο Κασσελάκη να συνοψίζει την ικανοποίηση που επικρατεί στη φράση «και να σκεφτείτε ότι μας είχαν για τελειωμένους» που ανέφερε από το βήμα της συγκέντρωσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε σε μια στρογγυλή εξέδρα (ανάλογη με αυτήν που είχε χρησιμοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου) με σκοπό να απευθύνεται στο όλον του κοινού που βρέθηκε στην πλατεία Συντάγματος. Κατά την ομιλία του έστειλε τριπλό μήνυμα «για πατριωτική συστράτευση – δημοκρατική συσπείρωση – μαζική συμμετοχή».

Μήνυμα στάλθηκε και μέσα από τις σημαίες που μοιράστηκαν από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον κόσμο. Σημαίες της Ελλάδος -που δεν ήταν συνηθισμένο σε τέτοιον βαθμό σε συγκεντρώσεις προ Κασσελάκη εποχή- δίνοντας τη χροιά της «πατριωτικής Αριστεράς», Παλαιστινιακές σημαίες ως μήνυμα συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό και -φυσικά- σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Αρκετές ήταν οι αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στον Αλέξη Τσίπρα, που έδωσε το «παρών» στην ομιλία. Ο πρώην πρωθυπουργός έδινε δεκτός από τον κόσμο με θερμά χειροκροτήματα, φωτογραφίες και αγκαλιές, ενώ άκουσε την ομιλία στεκούμενος στο μέσον περίπου της συγκέντρωσης. Πλησιόν του ήταν στελέχη όπως οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Κώστας Ζαχαριάδης και Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην αγκαλιά του κόσμου κατά τη χθεσινή συγκέντρωση

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε θερμή αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του. «Ήρθε ο Αλέξης Τσίπρας και μου πρότεινε να μπω στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης που είναι σήμερα εδώ. Που τον πήρα τηλέφωνο να τον καλέσω στη σημερινή μας συγκέντρωση, και με αποστόμωσε: Πώς είναι δυνατόν να λείπω μου είπε. Ακριβώς, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε: Πώς είναι δυνατόν να λείπει η καρδιά από τη θέση της;».

Διμέτωπη επίθεση σε Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επιτέθηκε τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη -με βαρείς χαρακτηρισμούς σχετικά με την καριέρα του προ πολιτικής αλλά και μετά- όσο και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη.

«Κύριε Μητσοτάκη, σας τα είπαν λάθος. Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Δεν με κρατάτε από πουθενά. Γιατί κανένας δεν με κρατάει από πουθενά. Είναι ξεκάθαρο πια. Ο στόχος τους δεν είναι να δείξουν ότι είναι εκείνοι καθαροί, γιατί ο κόσμος ξέρει ότι δεν είναι. Ο στόχος τους είναι να δείξουν ότι όλοι το ίδιο είναι. Ε, όχι λοιπόν. Δεν είμαστε όλοι λαμόγια. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

Με την ομιλία του, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε το στίγμα της «ηθικής πρότασης και του καθαρού προσώπου έναντι της θεσμοθετημένης ανηθικότητας».

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα

«Θα κερδίσω την ψήφο σας με την αλήθεια μου»

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απάντησε στη σκληρή κριτική που δέχθηκε για ότι έδωσε ο ίδιος τα οικονομικά του στοιχεία, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης «μου λένε, έκανες λάθος που έβγαλες την περιουσία σου πριν από τις 30/6 που είχες υποχρέωση. Μου λένε, έκανες λάθος που έδειξες τα σπίτια σου. Μου λένε, έκανες λάθος που αποκάλυψες τον άνθρωπό σου, τον άνθρωπο τον οποίο αγαπάς, σε χώρα συντηρητική. Μου λένε δηλαδή ότι έκανα λάθος που είμαι ο εαυτός μου. Μου λένε δηλαδή ότι έκανα λάθος που είμαι αληθινός. Όχι, φίλες και φίλοι. Αν είναι να κερδίσω την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας, θα την κερδίσω με την αλήθεια μου. Όχι με έναν Γκρίνμπεργκ να χτίζει προσωπείο «καλοσύνης και συμπάθειας» για να κρύψει το πρόσωπο της αδιαφορίας, της αλαζονείας και του κυνισμού».

Στην Πάτρα κλείνει η προεκλογική περίοδος

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος σταθμός της προεκλογικής περιόδου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα είναι η Πάτρα, όπου το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία από την πλατεία Τριών Συμμάχων, στις 19:30.

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024