Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Εξελίξεις στην Premier League – Όλες οι αλλαγές σχετικά με το VAR

Εξελίξεις στην Premier League – Όλες οι αλλαγές σχετικά με το VAR

Αυτές είναι οι αλλαγές που θα υπάρξουν στην Premier League από την επόμενη σεζόν όσον αφορά τον VAR

«Λευκός» καπνός υπήρξε από την ψηφοφορία των ομάδων του αγγλικού πρωταθλήματος. Η Premier League, με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό χθες Πέμπτη (6/6), ότι οι σύλλογοι ψήφισαν να διατηρήσουν τον VAR.

Η Γουλβς ήταν η μοναδική ομάδα που ψήφισε την κατάργησή του.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως θα υπάρξουν αλλαγές στον VAR από την επόμενη σεζόν. Η Premier League έστειλε ένα ενημερωτικό έγγραφο στους 20 συλλόγους της, για να τους ενημερώσει για τα πλεονεκτήματα της συνέχισης ύπαρξης του VAR.

Στην έκθεση, που ονομάζεται «VAR Improvement Plan», υποστηρίζεται περίπου 100 λάθη θα είχαν γίνει χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας. Πέρσι, έγιναν 105 σωστές κλήσεις και μόλις 5 λανθασμένες. Ωστόσο, το αγγλικό πρωτάθλημα παραδέχεται κάποια προβλήματα στην εξέλιξη του VARειδικά το θέμα της μεγάλης απώλειας χρόνου κατά τη διάρκεια αποφάσεων που επιβραδύνουν το παιχνίδι και μειώνουν τον ρυθμό των αγώνων.

Έτσι, για τη βελτίωση της λειτουργίας του VAR, θα υπάρξουν έξι αλλαγές από τη σεζόν 2024-25.

Τα έξι σημεία που συμφωνήθηκαν είναι τα ακόλουθα:

  1. Διατηρήστε ένα υψηλό όριο για παρέμβαση VAR για να προσφέρετε μεγαλύτερη συνέπεια και λιγότερες διακοπές στη ροή του παιχνιδιού.
  2. Μειώστε τις καθυστερήσεις στο παιχνίδι, κυρίως με την εισαγωγή της ημιαυτόματης τεχνολογίας οφσάιντ (SAOT) και τη διατήρηση ενός υψηλού ορίου για παρέμβαση VAR.
  3. Βελτιώστε την εμπειρία των οπαδών μειώνοντας τις καθυστερήσεις, ανακοινώσεις διαιτητών εντός του γηπέδου μετά από αλλαγή απόφασης μετά το VAR και, όπου είναι δυνατόν, βελτιωμένη προβολή ριπλέι στη μεγάλη οθόνη για να συμπεριλάβετε όλες τις παρεμβάσεις του VAR.
  4. Συνεργαστείτε με την PGMOL για την εφαρμογή πιο ισχυρής εκπαίδευσης VAR για τη βελτίωση της συνέπειας, συμπεριλαμβανομένης της έμφασης στην ταχύτητα της διαδικασίας διατηρώντας παράλληλα την ακρίβεια.
  5. Αυξήστε τη διαφάνεια και την επικοινωνία γύρω από το VAR, συμπεριλαμβανομένων των διευρυμένων επικοινωνιών από το Κέντρο Αγώνων της Premier League και μέσω προγραμμάτων εκπομπής, όπως το Match Officials Mic’d Up.
  6. Διεξαγωγή μιας καμπάνιας επικοινωνίας VAR για θαυμαστές και ενδιαφερόμενα μέρη, η οποία θα επιδιώξει να διευκρινίσει περαιτέρω τον ρόλο του VAR στο παιχνίδι στους συμμετέχοντες και τους θαυμαστές.

Sports in

Απίστευτο ξύλο στο φιλικό Τσέλσι – Ρέξαμ (vid)

Ο κεντρικός αμυντικός της Τσέλσι, Λιβάι Κόλγουιλ, πιάστηκε στα χέρια με αυτόν της Ρέξαμ, Τζέιμς ΜακΛιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024