Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Οι Ολυμπιακοί Κύκλοι στον Πύργο του Άιφελ (pics)

Οι Ολυμπιακοί Κύκλοι στον Πύργο του Άιφελ (pics)

Οι Ολυμπιακοί Κύκλοι θα φωτίζονται κάθε βράδυ επάνω στο εμβληματικό μνημείο της γαλλικής πρωτεύουσας, τον Πύργο του Άιφελ

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού τοποθέτησαν την Παρασκευή τους Ολυμπιακούς Κύκλους επάνω στο εμβληματικό μνημείο της γαλλικής πρωτεύουσας, τον Πύργο του Άιφελ σηματοδοτώντας τις 50 ημέρες μέχρι την έναρξη των Αγώνων.

Οι κύκλοι που αποτελούνται από ανακυκλωμένο γαλλικό χάλυβα, βρίσκονται στη νότια πλευρά του γαλλικού ορόσημου, που κλείνει 135 χρόνια ζωής, με θέα στον ποταμό Σηκουάνα.

Τέσσερις τεράστιοι γερανοί χρησιμοποιήθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής για να ανυψώσουν την κατασκευή των 30 τόνων (29 μέτρα πλάτος και 13 μέτρα ύψος) και να την τοποθετήσουν μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ορόφου του πύργου.

Οι Ολυμπιακοί Κύκλοι θα φωτίζονται κάθε βράδυ με 100.000 λαμπτήρες LED στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν στις 28 Αυγούστου, 17 ημέρες μετά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε κάθε έκδοση των Ολυμπιακών Αγώνων οι Κύκλοι τοποθετούνται σε μια εμβληματική τοποθεσία της διοργανώτριας πόλης: στο Tower Bridge του Λονδίνου το 2012, στο πάρκο Madureira στο Ρίο το 2016, και στην προκυμαία Odaiba στο Τόκιο το 2021.

Με το συγκεκριμένο Ολυμπιακό σύμβολο, ο Πύργος του Άιφελ θα γίνει ακόμη πιο εμβληματικό για τους Αγώνες του Παρισιού. Θα αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για τους αγώνες μπιτς βόλεϊ που θα διεξαχθούν ακριβώς από κάτω, για την Arena Champ de Mars που θα φιλοξενήσει το τζούντο και την πάλη και το Pont d’Iéna με την ποδηλασία δρόμου. Επίσης θα είναι το φόντο για το Champions Park στο Τροκαντερό.

Ο Πύργος του Άιφελ ενέπνευσε επίσης το σχέδιο των βάθρων και των μεταλλίων, το καθένα από τα οποία περιείχε ένα κομμάτι από σίδερο από τον Πύργο.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024