Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης, Μίλτος Τεντόγλου, στην πρώτη του προσπάθεια προσγειώθηκε στα 8.14 μ. και εξασφάλισε χωρίς άγχος την πρόκριση του στον τελικό της διοργάνωσης.

Λίγο αργότερα σε δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ ήταν χαλαρός και απολαυστικός, όπως συνήθως, με ατάκες που μόνο από αυτόν ακούμε.

Σχολιάζοντας τη μάχη που αναμένεται να γίνει στον τελικό, ο Μίλτος Τεντόγλου είπε αστειευόμενος: «Στον τελικό δεν κερδίζει αυτός που κάνει πιο μεγάλη επίδοση στα προκριματικά, αλλά αυτός που είναι κοντά στο όριο. Χαζομάρες λέω… Θα δώσουμε μάχη».

Όταν ρωτήθηκε για το χαμόγελο του μετά το πρώτο άλμα σχολίασε: «Θα σου πω… Γιατί ξεκινάω τη φορά μου και νιώθω ότι πάω πολύ γρήγορα, οπότε κόβω λίγο, πατάω, βγαίνω και κατέβασα και τα πόδια στην προσγείωση. Ήταν πολύ εύκολο για μένα. Το υποβάθμισα κάπως…».

Για την υπερυψωμένη εξέδρα υποστήριξε: «Είναι πολύ καλή και θα γίνουν μεγάλες επιδόσεις, δεν μου αρέσει όμως. Νιώθω ότι είναι κάτι άλλο, δεν είναι μήκος, νιώθω ότι είναι street μήκος».

Τέλος, για το ανάμεσα σε ποιους θα κριθεί ο νικητής ο Τεντόγλου κατέληξε: «Θα είναι με τον Ελβετό (Εχάμερ) και τον Ιταλό (Φουρλάνι)».

Δείτε τις δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου