Ο Ολυμπιακός με άμυνα από «ατσάλι» επιβλήθηκε της Νόβι Μπέογκραντ με 9-6 και κατέκτησε την τρίτη θέση στο Champions League ανδρών.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί, ήθελαν περισσότερο τη νίκη και την πήραν απόλυτα δίκαια.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με τον Ντίνο Γενηδουνιά στην κόντρα στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Η Νόβι δεν μπορούσε να βρει λύσεις για να ξεκλειδώσει την άμυνα των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός έκανε και το 2-0 με τον Δήμου, έπειτα από παρέμβαση του VAR. Η Νόβι μείωσε σε 2-1 με τον Ντράζοβιτς στο έκτο λεπτό του πρώτου οκταλέπτου. Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν άμεσα με τον Γενηδουνιά που έκανε το 3-1 με πέναλτι. Στο τέλος της πρώτης περιόδου ο Γκίλας έκανε το 4-1 για τους ερυθρόλευκους.

Η Νόβι Μπέογκραντ στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου σκόραρε με πέναλτι με τον Μίλος Τσουκ, αφού προηγουμένως είχε βγάλει κόντρα. Οι Σέρβοι έκαναν και το 4-3 ξανά με πέναλτι και ξανά με εκτελεστή και σκόρερ τον Τσουκ.

Ο Ολυμπιακός όμως έβγαλε αντίδραση σε αυτό το σημείο και έκανε το 5-3 με τον Γιάννη Φουντούλη. Οι Πειραιώτες έκαναν και το 6-3 με τον Βάμος σε επίθεση με παίκτη παραπάνω και μάλιστα με δύο παραπάνω. Οι ερυθρόλευκοι πήραν κεφάλι τεσσάρων τερμάτων με 7-3, έπειτα από ένα σουτ του Γιάννη Φουντούλη, αρκετά έξω από τα 6 μέτρα. Σε εκείνο το σημείο και με ένα λεπτό να απομένει οι Σέρβοι έκαναν το 7-4 με τον Μαρτίνοβιτς.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός αμυνόταν υποδειγματικά στον παίκτη λιγότερο και ήταν αυτός που σκόραρε πρώτος με τον Βάμος στο τέταρτο λεπτό του τρίτου οκταλέπτου, διαμορφώνοντας το 8-4. Η Νόβι πέτυχε το πρώτο της γκολ στον παραπάνω με τον Γιάκσιτς που έκανε το 8-5. Μέχρι εκείνο το σημείο η Νόβι είχε 0/9 επιθέσεις με παίκτη παραπάνω.

Στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που σκόραραν ξανά πρώτοι με τον Φουντούλη από το σημείο του πέναλτι και διαμόρφωσε το 9-5. Η Νόβι το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 9-6 και έτσι το παιχνίδι τελείωσε με τον Ολυμπιακό να παίρνει την τρίτη θέση.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 3-3, 1-1, 1-1.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα του Final Four

Ημιτελικά

Προ Ρέκο – Ολυμπιακός 13-11 πεν. (9-9 κ.δ.)
Φερεντσβάρος – Νόβι Μπέογκραντ 18-17 πεν. (13-13 κ.δ.)

Μικρός Τελικός

Ολυμπιακός – Νόβι Μπέογκραντ 9-6

Τελικός

7/7 22:00 Προ Ρέκο- Φερεντσβάρος