Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
O ψηλότερος καταρράκτης της Κίνας βρέθηκε να πηγάζει από… κρυφό σωλήνα

O ψηλότερος καταρράκτης της Κίνας βρέθηκε να πηγάζει από… κρυφό σωλήνα

Η απάτη αποκαλύφθηκε από περιπατητή και έγινε viral στα κινεζικά social media.

Εκατομμύρια τουρίστες συρρέουν κάθε χρόνο στο Ορεινό Γεωπάρκο του Γιουντάι για να θαυμάσουν τον «ψηλότερο καταρράκτη της Κίνας», ύψους 314 μέτρων.

Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι ο καταρράκτης πηγάζει από έναν σωλήνα που έχει κρυφτεί στην κορυφή του, όπως ανακάλυψε έκπληκτος ένας περιπατητής,

Το βίντεο που ανάρτησε την Δευτέρα στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Douyin συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές και έναν καταρράκτη από σχόλια αγανάκτησης για την απάτη.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου αναγκάστηκαν να απαντήσουν με ανακοίνωση στην οποία παραδέχονται ότι ο καταρράκτης λειτουργεί με μια «μικρή ενίσχυση» την ξηρή περίοδο του έτους.

«Ως εποχικό θέαμα δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα είμαι στα καλύτερά μου κάθε φορά που θα με επισκεφθείτε» έγραψε σε πρώτο πρόσωπο ο «καταρράκτης» σε ανακοίνωση του πάρκου.

«Προχώρησα σε μια μικρή ενίσχυση στη διάρκεια της ξηρής περιόδου για να έχω την καλύτερη δυνατή εμφάνιση όταν συναντώ τους φίλους μας».

Ο σωλήνας στο βίντεο που ανάρτησε ο τουρίστας που τον ανακάλυψε (Douyin)

Αξιωματούχοι του πάρκου δήλωσαν στο CCTΩ ότι το νερό του σωλήνα προέρχεται από πηγή και διοχετεύεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην διαβρώνει τον πανύψηλο γκρεμό.

Εκτός από τον καταρράκτη του, το Ορεινό Γεωπάρκο του Γιουντάι, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Χαϊνάν και αποτελεί ένα από τα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO, είναι επίσης διάσημο για τους γεωλογικούς σχηματισμούς του, ηλικίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου ετών.

Σύμφωνα με το BBC, δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζονται στην Κίνα τεχνικά μέτρα για την τροφοδοσία διάσημων καταρρακτών.

Από το 2006, ο δημοφιλής καταρράκτης του Χουανγκουοσού στην επαρχία Γκουεϊτζόου έχει ενισχυθεί με έργο εκτροπής νερού από γειτονικό φράγμα.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024