Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σουδάν: Καταδικάζει σθεναρά ο Γκουτέρες πολύνεκρη επίθεση των παραστρατιωτικών σε χωριό

Σουδάν: Καταδικάζει σθεναρά ο Γκουτέρες πολύνεκρη επίθεση των παραστρατιωτικών σε χωριό

Παραστρατιωτικοί έπληξαν με βαρύ πυροβολικό χωριό του Σουδάν, σκοτώνοντας πάνω από εκατό ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλους.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «καταδικάζει σθεναρά» την επίθεση που εξαπέλυσαν αυτή την εβδομάδα παραστρατιωτικοί εναντίον χωριού στο Σουδάν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους «πάνω από 100 άνθρωποι», τόνισε χθες Πέμπτη εκπρόσωπός του σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε στη Νέα Υόρκη (στη φωτογραφία του sudantribune.com, επάνω, στιγμιότυπο από την κηδεία των θυμάτων).

«Bαθιά ανήσυχος» ο Γκουτέρες «για τα τεράστια δεινά που υφίσταται ο σουδανικός λαός»

«Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει σθεναρά την επίθεση που φέρεται να διαπράχθηκε την 5η Ιουνίου από τις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) εναντίον του χωριού Ουάντ αλ Νούρα, στην πολιτεία αλ Τζαζίρα, και λέγεται πως σκότωσε πάνω από 100 ανθρώπους», ανέφερε στην ανακοίνωση αυτή ο Στεφάν Ντουζαρίκ, προσθέτοντας ότι ο κ. Γκουτέρες απαιτεί τα μέρη να μην προχωρούν σε οποιαδήποτε ενέργεια στρέφεται εναντίον αμάχων.

Σύμφωνα με ακτιβιστές που αγωνίζονται για τη δημοκρατία στο Σουδάν, οι ΔΤΥ έπληξαν προχθές Τετάρτη το χωριό αυτό δυο φορές με βαρύ πυροβολικό, σκοτώνοντας πάνω από εκατό ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλους.

Θέατρο ανελέητου πολέμου

Από τη 15η Απριλίου 2023, το Σουδάν έχει μετατραπεί σε θέατρο ανελέητου πολέμου ανάμεσα στις σουδανικές ένοπλες δυνάμεις του στρατηγού Αμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν και τους παραστρατιωτικούς των ΔΤΥ, υπό το ως τότε δεξί του χέρι, τον στρατηγό Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες είναι «βαθιά ανήσυχος για τα τεράστια δεινά που υφίσταται ο σουδανικός λαός εξαιτίας της συνέχισης των εχθροπραξιών», ανέφερε ο εκπρόσωπός του χθες, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του να «σιγήσουν τα όπλα σε όλο το Σουδάν» κι η χώρα της Αφρικής να πάρει «τον δρόμο προς τη διαρκή ειρήνη».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024