Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ισθμός: Τι κατέθεσε ο οδηγός του βυτιοφόρου που εξερράγη - Πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό

Ισθμός: Τι κατέθεσε ο οδηγός του βυτιοφόρου που εξερράγη – Πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό

Ο 60χρονος οδηγός νοσηλεύεται με κάταγμα στο νοσοκομείο και γλύτωσε τα χειρότερα αφού απεγκλωβίστηκε πριν την εκδήλωση της φωτιάς

Τις συνθήκες ανατροπής του βυτιοφόρου που προκάλεσε την μεγάλη έκρηξη και φωτιά στην εθνική οδό στο ύψος της γέφυρας του Ισθμού ερευνούν οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός που νοσηλεύεται με κάταγμα στο νοσοκομείο και γλύτωσε τα χειρότερα αφού απεγκλωβίστηκε πριν την εκδήλωση της φωτιάς, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ενώ οδηγούσε, κάτι πάτησε με αποτέλεσμα να σκάσει το λάστιχο και να χάσει τον έλεγχο του οχήματος.

Έρευνα από τις Αρχές

Συγκεκριμένα ο 60χρονος οδηγός υποστήριξε πως το όχημα πάτησε κάποιο αντικείμενο από τη δεξιά πλευρά και έσκασε το λάστιχο. Στη συνέχεια το όχημα εξετράπη της πορείας του προς τα αριστερά, ανετράπη και εξερράγη.

Ο οδηγός του βυτιοφόρου έχει δώσει κατάθεση στην Πυροσβεστική και αναμένεται να καταθέσει και στην Τροχαία, που έχει αναλάβει την προανάκριση.

Παράλληλα, έχει οριστεί πραγματογνώμονας, ο οποίος βάσει των στοιχείων θα διαπιστώσει εάν όντως έσκασε το λάστιχο του οχήματος, όπως υποστήριξε ο 60χρονος οδηγός.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο οδηγός είχε έρθει από τη Ζάκυνθο είχε φορτώσει πετρέλαιο και βενζίνη από τον Ασπρόπυργο και κατευθυνόταν πίσω στη Ζάκυνθο.

Πύρινη κόλαση

Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής. Το βυτιοφόρο γεμάτο καύσιμα και συγκεκριμένα βενζίνη και πετρέλαιο, τυλίχθηκε στις φλόγες δημιουργώντας μια κόλαση φωτιάς με συνεχείς εκρήξεις.

Τόσο η παλαιά όσο και η νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου έκλεισαν με τους οδηγούς να εγκλωβίζονται σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων.

Από την ένταση της φωτιάς τα σίδερα της αερογέφυρας κάτω από την οποία έγινε το τροχαίο έλιωσαν και αποφασίστηκε η άμεση κατεδάφισή της

«Τα αντανακλαστικά και η ταχύτητα ήταν σημαντικά. Έγινε ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει. Γκρεμίστηκε η γέφυρα σε 12 ώρες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η εταιρεία μετακίνησε εξειδικευμένα συνεργεία και μηχανήματα έργου στο σημείο και από τις 05.30 π.μ., και με την επίβλεψη και συνεργασία των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει ξεκινήσει την κατεδάφιση της γέφυρας, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΙΝΤRΑΚΑΤ.

Στο πεδίο βρέθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου που ξεκίνησαν την εκτίμηση της κατάστασης στην αερογέφυρα.

Τα συνεργεία έπιασαν από νωρίς δουλειά για να κατεδαφίσουν την αερογέφυρα που υπέστη εκτεταμένες ζημιές από την ανατροπή του βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα. Η διέλευση των αυτοκινήτων στη Νέα Εθνική οδό γίνεται είτε από την έξοδο Λουτρακίου είτε από την έξοδο της Επιδαύρου.

Η κυκλοφορία στη νέα Εθνική Οδό αναμένεται να αποκατασταθεί από αύριο μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών. Έως τις 11 απόψε το βράδυ και αύριο Κυριακή από τις 5:00 τα ξημερώματα έως τις 17:00 το απόγευμα απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας έως τον κόμβο Μορέα.

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024