Απαλλαγμένη από ξαπλώστρες και ομπρέλες είναι πλέον η παραλία στην Αγία Μαρίνα της Ρόδου, μετά την παρέμβαση των εισαγγελικών Αρχών που επέβαλαν τη νομιμότητα.  Έτσι, αφαιρέθηκαν οι σιδηροκατασκευές που βρίσκονταν μέσα στη θάλασσα και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Μετά την παρέμβαση των αρμοδίων, συνελήφθη και ο υπεύθυνος της επιχείρησης, με τη διαδικασία του αυτοφόρου, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος στην πορεία και θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα τη Δευτέρα 10/6.

Σφράγισαν την επιχείρηση και απηύθυνε κάλεσμα σε πάρτι

Αλγεινές, βέβαια, εντυπώσεις προκάλεσε και το γεγονός ότι τα στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ και της ΑΑΔΕ σφράγισαν μεν  το εν λόγω beach bar, ωστόσο ο υπεύθυνος του καταστήματος φέρεται να απηύθυνε κάλεσμα για πάρτι, κόβοντας τις κορδέλες.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε συγκεντρώσει και πέρυσι τα φώτα της δημοσιότητας, όταν ένα βίντεο με εργαζόμενο να μπαίνει στο νερό για να σερβίρει έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν

Στην έκθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσων, αποκαλύφθηκαν 19 παράνομες μεταλλικές κατασκευές μέσα στη θάλασσα και 400 τ.μ. παράνομη κατάληψη παραλίας με 46 ομπρέλες και 92 ξαπλώστρες.

Στην επιχείρηση έχει βεβαιωθεί πρόστιμο ύψους 28.560 ευρώ, ποσό τετραπλάσιο από αυτό που θα κατέβαλε ο επιχειρηματίας για έναν χρόνο. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως  ομάδες κοινού ελέγχου θα ελέγξουν και άλλες παραλίες για τυχόν αυθαιρεσίες.