Νέο βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος πιστεύεται πως δείχνει τον αγνοούμενο παρουσιαστή του BBC, Dr Michael Mosley —λίγες ώρες πριν την εξαφάνισή του— να περνά από τον οικισμό Πεδί με προορισμό την περιοχή Γιαλός της Σύμης όπου διέμενε με τη σύζυγό του.

Τα πλάνα φαίνεται να δείχνουν μία από τις τελευταίες εμφανίσεις του 67χρονου να περπατά με μια ομπρέλα ανοιχτή στη μαρίνα του χωριού την Τετάρτη (5/6). Έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός παρουσιαστής το πρωί της Τετάρτης βρισκόταν με τη σύζυγο και φίλους τους στην παραλία Άγιος Νικόλαος, μέχρι που εκείνος αποφάσισε να αποχωρήσει μόνος του καθώς είχε κουραστεί.

Ο Mosley έφυγε μόνος του με τα πόδια και φέρεται να επέλεξε μια ορεινή διαδρομή, η οποία χαρακτηρίζεται από τους ερευνητές «όχι εύκολη». Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συνεχίζεται.

Δείτε το νέο βίντεο:

Αστυνομικός, μιλώντας στο BBC, δήλωσε πως στα καινούρια πλάνα ο παρουσιαστής δείχνει να είναι καλά και να περπατά σταθερά.

«Αγώνας δρόμου ενάντια στον χρόνο»

Νωρίτερα το Σάββατο, πυροσβέστες άρχισαν να ψάχνουν σε ακτίνα 6,5 χιλιομέτρων σε μια ορεινή περιοχή που περιβάλλεται από θάλασσα, δίχως ωστόσο αποτέλεσμα.

Μια θεωρία που έχει προκύψει είναι ότι ο Mosley προσπαθούσε να ακολουθήσει μια πολύ μεγαλύτερη διαδρομή απ’ αυτή που είχε σκεφτεί προηγουμένως, περπατώντας χιλιόμετρα σε μια εκτεθειμένη πλαγιά.

Ένα μέλος της ομάδας διάσωσης περιέγραψε την αναζήτηση ως «αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο» και δήλωσε ότι ο 67χρονος θα μπορούσε να βρίσκεται «οπουδήποτε».

Ρωτούσε ξανά και ξανά ποια χρονιά είναι και αν είχε λιποθυμήσει, ενώ επαναλάμβανε διαρκώς τα ονόματα των παιδιών του

Τα τέσσερα παιδιά του έχουν φτάσει στη Σύμη για να βοηθήσουν στην αναζήτηση. Η σύζυγός του Dr Clare Bailey Mosley έχει επίσης ψάξει στο νησί μαζί με τους βρετανούς φίλους της, δήλωσε ο δήμαρχος της Σύμης.

Στα βρετανικά Μέσα το ρεπορτάζ του MEGA

Τις πρώτες φωτογραφίες του Mosley μισή ώρα μετά την εξαφάνισή του τις έφερε στο φως το κανάλι του Mega.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα του BBC να επικοινωνήσει με την εκπομπή «Live News» ζητώντας τις αποκλειστικές φωτογραφίες, οι οποίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί στην Daily Mail και στη Sun, ενώ και η Mirror κάνει ειδική μνεία στο ρεπορτάζ της εκπομπής του MEGA.

Η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για μια «νέα σοκαριστική εξέλιξη» και αναφέρει ότι τα πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος δείχνουν τον παρουσιαστή να έχει περάσει το παραλιακό μονοπάτι και να φτάνει στην κοντινή πόλη.

Το ρεπορτάζ του MEGA, που επικαλείται η Mirror

Παράλληλα, η Mirror δημοσιεύει και μία δεύτερη εικόνα από κάμερες έξω από καφέ στην παραλία του Πεδίου, στην οποία διακρίνεται να παρουσιαστής να κρατά μια ομπρέλα για τον ήλιο καθώς περνάει από το σημείο.

Ο Mosley έξω από καφετέρια στο Πεδί

Το περιστατικό με την παροδική αμνησία

Σε άρθρο του στην Daily Mail, ο ίδιος ο Mosley είχε αποκαλύψει ότι το 2019 από μια βόλτα στη θάλασσα της Κορνουάλης κατέληξε στα επείγοντα, χωρίς να μπορεί να θυμηθεί τι είχε συμβεί.

Ευτυχώς η σύζυγός του ήταν μαζί του και αυτό που την έκανε να ανησυχήσει πολύ ήταν το γεγονός ότι εκείνος ρωτούσε ξανά και ξανά ποια χρονιά είναι και αν είχε λιποθυμήσει, ενώ επαναλάμβανε διαρκώς τα ονόματα των παιδιών τους.

«Φοβόμουν ότι θα τα ξεχάσω» ανέφερε ο ίδιος προσθέτοντας ότι ένιωθε πολύ «μπερδεμένος».

Λίγο πριν το ζευγάρι είχε πέσει στο νερό αλλά, όπως εξηγούσε o παρουσιαστής του BBC, «ήταν πολύ κρύο ακόμα και για εμάς που είχαμε συνηθίσει και αρχίσαμε να κολυμπάμε πίσω στην ακτή. Θυμάμαι να σκέφτομαι: ‘Σίγουρα θα καταφέρω να προλάβω την Clare μέχρι την ξηρά’. Και τότε όλα χάθηκαν».

«Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι να βρίσκομαι στα επείγοντα στο νοσοκομείο του Truro, με την Clare να κάθεται δίπλα μου και να δείχνει εξαιρετικά ανήσυχη» λέει ο ίδιος. Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις κι ενώ τα πρώτα συμπτώματα έδειχναν εγκεφαλικό, οι γιατροί κατέληξαν ότι ήταν παροδική σφαιρική αμνησία (transient global amnesia), δηλαδή αιφνίδια καλοήθης διαταραχή μνήμης που επανέρχεται στο φυσιολογικό μέσα στο 24ωρο.

Η έναρξη των επεισοδίων της TGA είναι ξαφνική με τον ασθενή να διακατέχεται από άγχος σχετικά με τη κατάστασή του επαναλαμβάνοντας ερωτήσεις όπως «πώς ήρθαμε εδώ;» και «τι μου συμβαίνει;».