Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτζώκας: «Υπήρχε αντιπαράθεση με τον Σλούκα και επενέβη ο Αταμάν»

Μπαρτζώκας: «Υπήρχε αντιπαράθεση με τον Σλούκα και επενέβη ο Αταμάν»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κράτησε χαμηλούς τόνους παρά την μεγάλη νίκη της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στην αποβολή του Εργκίν Αταμάν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα είπε ο Σάνι Μπετσίροβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ που έκανε λόγο για τη συμπεριφορά των παικτών του προς τον Εργκίν Αταμάν.

«Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Έτσι δεν είπαμε όλοι, να μη δυναμιτίσουμε το κλίμα. Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η ομάδα και εγώ. Το αν γίνεται από την άλλη πλευρά για τους δικούς του λόγους, δεν το ξέρω. Υπήρχε μια αντιπαράθεση του Σλούκα και επενέβη ο κύριος Αταμάν. Μπήκε στο γήπεδο για μια ακόμη φορά. Είναι ο δικός του τρόπος να αντιμετωπίζει τα πράγματα, τον οποίο σεβόμαστε», τόνισε.

Όσον αφορά στον αγώνα είπε: «Να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Ήταν ένα φοβερά ποιοτικό παιχνίδι για την ένταση και την κρισιμότητά του. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά, είχε 50% στα τρίποντα στο ημίχρονο, αλλά ήμασταν μόνο έναν πόντο πίσω. Είχαμε νευρικότητα, αλλά στο δεύτερο μέρος βάλαμε έναν καλό τρόπο παιχνιδιού, αμυντικά και επιθετικά, δημιουργώντας μια διαφορά. Στο σύγχρονο μπάσκετ δεν υπάρχει μια διαφορά που να μην ανατρέπεται. Ο Παναθηναϊκός πίεσε κάνοντας φάουλ, αλλά ευστοχήσαμε στις βολές και έτσι κάναμε το 2-0 που είναι πολύ σημαντικό, αλλά η σειρά συνεχίζεται. Με την ίδια σεμνότητα, ταπεινότητα και εμπιστοσύνη στον τρόπο παιχνιδιού μας, θα συνεχίσουμε και θα πάμε στο τρίτο παιχνίδι».

Για την απόδοση του Κάνααν κόντρα στη μεταγραφολογία: «Μη με παρασύρετε σε τέτοια πράγματα. Υπολογίζω όσους παίκτες είναι εδώ και είναι σε ισχύ τα συμβόλαιά τους, ακόμη κι αυτούς που δεν παίζουν και υποστηρίζουν την ομάδα στις προπονήσεις. Δεχτήκαμε ένα μεγάλο πλήγμα με την απουσία του Φαλ, είχε κοπεί ο Ράιτ και αδυνατίσαμε στα ριμπάουντ. Παρόλα αυτά η ομάδα ανταποκρίνεται όλη, όσο συμβόλαιο και αν έχουμε ακόμη, σεβόμενοι τη δουλειά μας και τον οργανισμό. Το παιχνίδι κρίνεται στις τρεις νίκες κι επειδή έχουμε δει πολλά στο μπάσκετ, εμείς θα προσεγγίσουμε το τρίτο ματς με τον ίδιο τρόπο».

Ερωτηθείς για τη σημασία του τρίτου αγώνα για να μη δώσει ελπίδες στον Παναθηναϊκό απάντησε: «Δεν υπάρχει σύγκριση με το 2013. Ο Ολυμπιακός τότε είχε ταράξει τα νερά του ευρωπαϊκού μπάσκετ και πήρε δύο σερί Ευρωλίγκες με 6,5 εκατ. ευρώ μπάτζετ. Οι παίκτες μας ήταν πολύ underpaid, αλλά παίρνοντας δύο σερί Ευρωλίγκες βρήκαν τεράστιες προτάσεις.

Ο Παναθηναϊκός τώρα έχει ένα μεγάλο μπάτζετ. Εμείς τότε, οι παίκτες μας δέχτηκαν προτάσεις που τρέλαναν το μυαλό τους. Αν ήταν ‘α’, έγιναν ‘5α’. Επίσης το 2013, το παιχνίδι δεν τελείωσε ποτέ. Ας μη συγκρίνουμε ούτε εποχές, ούτε τίποτα. Ακόμη και οι κανονισμοί είναι διαφορετικοί. Έχουμε ένα ματς δύσκολο σε μια έδρα που έχουμε κερδίσει όμως. Ο Παναθηναϊκός είναι πληγωμένος, αλλά αν παίξουμε όπως μπορούμε θεωρώ πως έχουμε καλές πιθανότητες να κερδίσουμε».

Για την παρουσία Γουόκαπ και Κάνααν στο δεύτερο ημίχρονο των δύο πρώτων ματς είπε: «Είναι κάτι που έρχεται από την εξέλιξη των παιχνιδιών. Ο Κάνααν επηρεάζεται από το αν βάλει κάποια σουτ, μετά το πρώτο που έβαλε σήμερα έβαλε και κάποια δύσκολα και κρίσιμα σουτ. Όταν νιώθει καλά, σουτάρει πολύ καλά, με ποσοστό άνω του 50%. Βασιζόμαστε σε ένα ομαδικό παιχνίδι που κάθε φορά αναδεικνύει διαφορετικούς σε εισαγωγικά πρωταγωνιστές».

Τέλος, είπε πως «κάθε προπονητής θέλει να δημιουργήσει στους παίκτες του μια αίσθηση πως ο ένας βασίζεται στον άλλο. Όταν δίνεις μια ανοιχτή πάσα και παίρνεις δύο εύκολους πόντους, είναι το καλό που προσφέρει η ομοιογένεια σε μια ομάδα. Αυτούς τους παίκτες έχουμε, αυτούς αγαπάμε».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024