Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κάνααν βγήκε μπροστά και έβαλε τη σφραγίδα του

Ο Κάνααν βγήκε μπροστά και έβαλε τη σφραγίδα του

Ο Αϊζάια Κάνααν ξεσάλωσε στο δεύτερο ημίχρονο και έστειλε τον Ολυμπιακό ένα βήμα από τον τίτλο

Θα πάρει ο Ολυμπιακός και τρίτο πρωτάθλημα στην σειρά; Ο Αϊζάια Κάνααν βροντοφώναξε «ναι» στον δεύτερο τελικό και οδήγησε τους Πειραιώτες σε μια ακόμη νίκη επί του Παναθηναϊκού: 2-0 οι Ερυθρόλευκοι με τον Αμερικανό να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του στην καθοριστική τρίτη περίοδο. Εκεί που τελικά κρίθηκε και το ροζ φύλλο αγώνα.

Εμφανίστηκε βελτιωμένος ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ, με άλλα ζητούμενα στο παιχνίδι του και εξαιρετική προσέγγιση στην αφετηρία του game 2. Πέτυχε 24 πόντους στην πρώτη περίοδο, έβαλε στο κόλπο τον Χουάντσο Ερναγκόμεθ και τον Ιωάννη Παπαπέτρου, άνοιξε το rotation προσπαθώντας να βάλει δύσκολα στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Και ήταν πολύ σημαντικό στην οικονομία της βραδιάς ότι ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να πάει μαζί με τον αντίπαλο του ως την ανάπαυλα (38-39).

Γιατί; Διότι στο δεύτερο ημίχρονο ο Αϊζάια Κάνααν έπαιξε για όλους: Έβαλε 16 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο ο Αμερικανός.

Έντεκα στη σειρά από το 41-43 υπέρ του ΠΑΟ, ως το 54-46 του Ολυμπιακού που έφερε το πρώτο ουσιαστικό προσπέρασμα και την αλλαγή του μομέντουμ την αναμέτρησης. Έντεκα στο 13-3 σερί των Ερυθρόλευκων ως το 25΄. Και δεν σταμάτησε εκεί ο Αμερικανός γκαρντ. Και όταν βρήκε σκορ έκανε πάλι τη δουλειά του, και σκύλιασε στην άμυνα βάζοντας τα χέρια του σε κάθε μπάλα. Και άνοιξε και έναν.. διάλογο με τον Κώστα Σλούκα που σε ένα παράξενο βράδυ για εκείνον στο ΣΕΦ έφτασε ως ότου να δείχνει το σήμα της φανέλας της νέας του ομάδας!

Κάνααν και όποιος αντέξει σε μια παράσταση που ήταν βεβαίως και άλλοι εκεί. Ο καταπληκτικός Γουίλιαμ Γκος (19π), ο Μιλουτίνοφ (17π,9ριμ) που συνεχίζει να διαπρέπει παίζοντας και για τον Φαλ και οι Παπανικολάου (11π), Πίτερς (15π) που συμπλήρωσαν μια πεντάδα των 78 πόντων!.

Εκείνη που σφράγισε το 2-0 και που έφτασε τον Ολυμπιακό, μια ανάσα από τον τίτλο.

Φυσικά έχει ακόμη δρόμο. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συμβιβασθεί με 0-3 διασυρμό. Την Δευτέρα στο ΟΑΚΑ θα κάνει τη προσπάθεια του να μειώσει και να επιστρέψει στο ΣΕΦ για game 4. Ως εδώ όμως είναι βέβαιο ότι οι Πράσινοι έχουν βρει τον μπελά τους από μια έναν πρωταθλητή που δεν χαρίζει… κάστανα

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024