Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
«Το όνειρό μου είναι να μπω όρθιος στο γήπεδο της Τούμπας»

«Το όνειρό μου είναι να μπω όρθιος στο γήπεδο της Τούμπας»

«Θέλω να γίνω αθλητικός δημοσιογράφος αλλά και τραγουδιστής», δηλώνει στο «S» ο Γιάννης Παπαστεφανάκης, αναφέροντας ταυτόχρονα τι είπε με τον πρόεδρο και τους παίκτες του Ολυμπιακού μετά την κατάκτηση του τροπαίου

O μικρός Γιάννης Παπαστεφανάκης είναι ένα από τα πρόσωπα του τελικού του Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα.

Ο μαχητής της ζωής από την Αμφισσα μίλησε στο «Secret» για την καθημερινότητά του, την αγάπη του για το μπουζούκι, την επιθυμία του να γίνει αθλητικός δημοσιογράφος και για το πώς έγινε φανατικός του ΠΑΟΚ.

Συγκινεί λέγοντας πως το όνειρό του είναι να «μπει όρθιος στο γήπεδο της Τούμπας».

Πώς ένιωσες όταν κέρδισε ο Ολυμπιακός;

Ενθουσιάστηκα που κέρδισε ο Ολυμπιακός. Το ευχήθηκα μέσα από την καρδιά μου και έπιασε η ευχή μου. Θα ήθελα την ομάδα μου σε αυτόν τον τελικό, αλλά δεν τα καταφέραμε.

Τι σου είπε ο πρόεδρος;

Ο πρόεδρος ήρθε κοντά μου μετά το τέλος και μου είπε ότι τους το ευχήθηκα και έγινε πραγματικότητα. Εγώ του απάντησα ότι η ευχή μου έβγαινε από την καρδιά μου. Με ρώτησε αν θέλω κάτι και εγώ ζήτησα τη φανέλα του Ελ Κααμπί.

Πώς σου φέρθηκαν οι παίκτες;

Ολη η ομάδα με έκανε μια αγκαλιά. Μου έφεραν το κύπελλο και το σηκώσαμε παρέα και τους ευχαριστώ πολύ!

Θυμάσαι κάτι συγκεκριμένο που σου είπε κάποιος;

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης ήρθε κοντά μου και μου είπε ότι του το είχα πει πως θα το πάρουν και πραγματοποιήθηκε. Με πήρε μαζί του και κάναμε τον γύρο του θριάμβου.

Στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ είδαμε ότι ο Τζολάκης σε πλησίασε. Φορούσες μάλιστα και τη φανέλα της ομάδας του ΠΑΟΚ. Τι είπατε μεταξύ σας;

Ηρθε κοντά μου, με έκανε μια αγκαλιά, του είπα ότι είναι το καλύτερο παιδί και του ευχήθηκα να πάρουν το Conference. Του είπα ότι είμαστε και συντοπίτες, αφού και η δική μου καταγωγή είναι από την Κρήτη. Είμαστε καλά παιδιά εμείς οι Κρητικοί.

Πώς προέκυψε η αγάπη σου για το ποδόσφαιρο;

Ο παππούς μου και η θεία μου ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο. Η μαμά μου είναι ΑΕΚ, όπως και τα αδέρφια μου, κι εγώ δεν είχα άλλη επιλογή μικρότερος. Μια μέρα όμως ήρθε ο νονός μου στο σπίτι και η μαμά μού φορούσε μια μπλούζα της ΑΕΚ. Ο νονός τότε μου είπε ότι από δω και στο εξής θα είμαι ΠΑΟΚ. Αρχισε και μου έστελνε μπλούζες του ΠΑΟΚ, τσάντες, τετράδια και άλλα πράγματα. Μου μιλούσε πολύ για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ μπήκε βαθιά στην καρδιά μου και δεν πρόκειται να βγει.

Πες μας πώς περνάς την ημέρα σου. Τι σου αρέσει να κάνεις;

Η ημέρα μου είναι μια ημέρα ενός τυπικού εφήβου. Πάω στο Μουσικό Σχολείο Αμφισσας στη Β’ Γυμνασίου. Μου αρέσει πολύ η μουσική. Θέλω να παίξω μπουζούκι, αλλά δυσκολεύομαι λίγο. Τραγουδάω βέβαια αρκετά καλά. Μετά το σχολείο, διάβασμα, γυμναστική, τον τελευταίο καιρό βόλτες με το ποδήλατο που μου έκανε δώρο η ΠΑΕ ΑΕΚ και ο κύριος Μελισσανίδης, πολύ PlayStation και καμιά βόλτα με τα φιλαράκια.

Σου χάρισε το μετάλλιο κάποιος παίκτης;

Μου χάρισε το μετάλλιό του ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης όταν πήραμε το πρωτάθλημα. Του το έδωσα όμως πίσω, γιατί ήταν δικό του, το κέρδισε με την αξία του. Στο Κύπελλο Ελλάδας μού χάρισε το μετάλλιό του ο Μλαντένοβιτς. Και στο Conference μού χάρισε το μετάλλιό του ο Κωνσταντής Τζολάκης, αλλά και σε αυτόν το έδωσα πίσω, γιατί αυτός έπρεπε να το έχει και όχι εγώ. Μου έδωσε τα γάντια του και αυτό για μένα είναι πολύ μεγάλο.

Πώς ένιωσες όταν σε πήραν οι παίκτες για να πανηγυρίσεις μαζί τους;

Μου άρεσε πάρα πολύ και εντυπωσιάστηκα από την αγάπη που έδειχνε ο κόσμος προς εμένα, αν και φορούσα μπλούζα του ΠΑΟΚ με τον δικέφαλο στο μέρος της καρδιάς.

Σε άλλους αγώνες έχεις πάει;

Σε πάρα πολλούς. Σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ στην Τούμπα ήμουν εκεί. Και είναι λίγα αυτά του πρωταθλήματος που έχασα. Εχω πάει και στα παιχνίδια της Εθνικής.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης στο ποδόσφαιρο;

Οι μεγάλες μου αγάπες είναι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας και ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης. Και ο Μπράντον Τόμας – είναι τρελός, με την καλή έννοια, και με αγαπάει. Ομως η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν από την αγαπημένη μου ομάδα. Με έχουν αγκαλιάσει και άλλοι παίκτες από τις υπόλοιπες ομάδες, τους ευχαριστώ πολύ και ανταποδίδω την αγάπη που μου δείχνουν.

Με τι θέλεις να ασχοληθείς όταν μεγαλώσεις;

Θέλω να γίνω αθλητικός δημοσιογράφος, αλλά και τραγουδιστής. Θέλω να περιγράφω αγώνες.

Ποιο είναι το όνειρό σου;

Το όνειρό μου είναι να μπω όρθιος στο γήπεδο της Τούμπας. Θέλω να καταφέρω να είμαι όσο το δυνατόν πιο αυτόνομος.

Θα πας ξανά σε αγώνα του Ολυμπιακού;

Θα ξαναπάω σε αγώνα του Ολυμπιακού, σίγουρα όταν θα παίξει με τον ΠΑΟΚ. Αλλωστε, το «Γ. Καραϊσκάκης» είναι ίσως το μόνο γήπεδο όπου δεν έχω πάει. Εύχομαι το γήπεδο να είναι γεμάτο από οπαδούς και των δύο ομάδων όταν θα γίνει εκείνος ο αγώνας.

Ποιος θα πάρει του χρόνου το πρωτάθλημα, λες;

Ο ΠΑΟΚ, τι με ρωτάς; Με Ραζβάν στρατηγό και πίστη στην ομάδα πάμε να σαρώσουμε.

Τι έχεις να πεις στα παιδιά που έχουν το ίδιο πρόβλημα με εσένα;

Να μην τα παρατάνε ποτέ και να παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Δεν είμαστε εξωγήινοι. Είμαστε ισότιμοι με όλους.

Ποια είναι η ευχή σου που θα ήθελες να πραγματοποιηθεί;

Να δω την ομάδα μου στον τελικό του Champions League.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024