Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η κόκκινη Αίγινα, ο Ολυμπιακός και τα τρόπαια των θριάμβων

Η κόκκινη Αίγινα, ο Ολυμπιακός και τα τρόπαια των θριάμβων

Τους έβλεπες να καμαρώνουν όταν χάιδευαν το Κύπελλο, λες και άγγιζαν το ακριβότερο πετράδι.

Το γαλοζοπράσινο χαλί του Ποσειδώνα τυλίγει την Αίγινα. Είναι μια πράσινη …απόχρωση σε αυτό το υπέροχο νησί του Σαρωνικού που κατά τα άλλα φαντάζει κατακόκκινο! Και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα το Σάββατο γιατί όσοι βρέθηκαν εκεί και είδαν από κοντά τα τρόπαια των ερυθρόλευκων θριάμβων, της κατάκτησης του Conference League και του Youth League, είχαν να τα λένε: «Ζήσαμε μια εμπειρία αξέχαστη, κάτι μοναδικό».

Μήπως, όμως, κάτι το πολύ ιδιαίτερο, αυτό που λέμε «στιγμή ζωής» δεν βίωσε όλος ο οργανισμός του Ολυμπιακού και ασφαλώς η φίλαθλη Ελλάδα όταν πανηγυρίστηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια το πρώτο ευρωπαϊκό κύπελλο που κατακτά ελληνική ομάδα σε επίπεδο ανδρών; Το πλοίο «Φοίβος» έφτασε στο γραφικό Λιμάνι του νησιού λίγο πριν από το μεσημέρι.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έδειξαν από το κατάστρωμα τα βαρύτιμα Κύπελλα στο συγκεντρωμένο πλήθος που όμοιό του σε ενθουσιασμό είχε χρόνια και χρόνια να ζήσει η Αίγινα.

Το πούλμαν βγήκε από το γκαράζ του οχηματαγωγού. Η αντιπροσωπεία των ερυθρόλευκων έκανε μια στάση προκειμένου όσοι ήθελαν να αγκαλιάσουν τα κύπελλα, να βγάλουν φωτογραφίες, κατά το κοινώς λεγόμενο «να το ζήσουν». Τους έβλεπες να καμαρώνουν όταν χάιδευαν το Κύπελλο, λες και άγγιζαν το ακριβότερο πετράδι! Κοντά στα 1000 άτομα ήταν και στο Λιμάνι επικράτησε ατμόσφαιρα δυνατής εξέδρας.

Ηταν ξεκάθαρο πως η ιδέα του Βαγγέλη Μαρινάκη να κάνει περιοδεία το Κύπελλο ανά την Ελλάδα, ήδη είχε βρει την απήχηση που της άξιζε. Ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος και επίσημοι. Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης, η ακάματη Σίλα Αλεξίου, αλλά και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αίγινας, ο Φίλιππος Τζίτζης. Αν και καταπράσινων αισθημάτων όπως θρυλείται…Από τη μια το κόκκινο του Ολυμπιακού. Από την άλλη το κατάλευκο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού. Τι ωραίες εικόνες η Αίγινα!

Και μετά, το πούλμαν διέσχισε το νησί. Επισκέφθηκε το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου. Την Αφαία, ένα μνημείο απίστευτου κάλλους. Την Αγία Μαρίνα, εκεί που έγινε νέα στάση γιατί στον κεντρικό δρόμο ο κόσμος δεν άφηνε το πούλμαν να προχωρήσει. «Ολυμπιακός-Ολυμπιακός» οι ιαχές, ενώ η ζέστη μόνο εμπόδιο δεν ήταν. Εδώ οι Ιταλοί της Φιορεντίνα δεν κατάφεραν να βάλουν στοπ στον Ολυμπιακό, στον καύσωνα θα κολλούσαν οι φίλαθλοι; Βαθύ, Βαγία, Σουβάλα, Αγιοι και μετά επιστροφή στην πόλη και πίσω με το «Φοίβος» στον Πειραιά.

«Η Αίγινα υποδέχθηκε τα μοναδικά ευρωπαϊκά τρόπαια που κατέκτησε ελληνική ομάδα. Η θρυλική περιοδεία άρχισε από εκεί και τον Αγιο Νεκτάριο, για να υποδηλώσει την βαθιά θρησκευτικότητα από την οποία διακατέχεται η διοίκηση του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Χωρίς τη βοήθεια του Θεού και του Αγίου Νεκταρίου δεν θα είχαμε πετύχει τίποτα», είπε ο επικεφαλής της αποστολής, ο πολυπράγμων πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Σταδίου Καραϊσκάκης, Βασίλης Βασιλείαδης.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024