Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η ΑΕΚ. Την στιγμή που έχει αρχίσει τον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά θα πρέπει να αποφασίσει για την πώληση των Πινέδα και Πόνσε. Τόσο ο Μεξικάνος όσο και ο Αργεντίνος έχουν δελεαστικές προτάσεις για να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους.

Αρχικά, η AEK έχει απορρίψει τις προτάσεις από το Μεξικό για τον Ορμπελίν Πινέδα. Το σίγουρο όμως είναι ότι το θέμα δεν έχει τελειώσει.

Η Κρους Ασούλ δεν θα εγκαταλείψει εύκολα τη μάχη για τον άσο της «Ενωσης». Λεφτά έχει και μάλιστα πολλά.

Ήδη έδωσε 10 εκατομμύρια δολάρια για να πάρει από την αμερικάνικη Ατλάντα τον Γιακουμάκη. Ο Πινέδα είναι ένας από τους βασικούς στόχους της και το σήριαλ θα συνεχιστεί. Το ζήτημα είναι τι θα κάνει στο τέλος η ΑΕΚ και τι θέλει ο ίδιος ο διεθνής Μεξικάνος.

Το μεγάλο μεξικάνικο δίκτυο TUDN ανέφερε ότι «ο Ορμπελίν Πινέδα έχει στα χέρια του πρόταση εκατομμυρίων από την Κρους Ασούλ. Εχει ήδη απορρίψει προτάσεις από Τολούκα, Τσίβας, Μοντερεϊ, αλλά η Κρους Ασούλ τον θέλει κι εκείνος το σκέφτεται να γυρίσει στο μεξικάνικο πρωτάθλημα».

Η αξία του Πινέδα ορίζεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το διεθνές σαϊτ για τις μεταγραφές σε όλο τον κόσμo, Transfermarkt. Κατά τους Μεξικάνους η ΑΕΚ έδωσε 6,5 εκατομμύρια για να τον πάρει από τη Θέλτα. Ο Πινέδα έπαιξε για τον «Κυανού Σταυρό» (αυτό σημαίνει Cruz Azul) από τον Γενάρη του 2019 ως τον Γενάρη του 2022.

Για να τον αποκτήσουν τότε οι «σεμεντέρος» είχαν δώσει 11 εκατ. δολλάρια στην Τσίβας. Σε 112 αγώνες με την Κρους Ασούλ ο Πινέδα είχε πετύχει 13 γκολ και 16 ασίστ πριν φύγει για την Ισπανία και τη Θέλτα του Βίγκο. Με την ΑΕΚ σε 86 ματς έχει 14 γκολ και 7 ασίστ. Εχει συμβόλαιο ως το 2027 με την «Ενωση», αλλά πλέον το ενδιαφέρον της παλιάς του ομάδας είναι σοβαρό.

Απομένει να δούμε μέχρι ποιο ποσό θα φτάσει η ομάδα της πόλη του Μεξικού για να πείσει την ΑΕΚ να της παραχωρήσει τον 28χρονο Πινέδα. Αυτό αν η ΑΕΚ βέβαια έχει βάλει τιμή πώλησης ή τον θεωρεί αδιαπραγμάτευτο.

Αν η Κρους Ασούλ τα καταφέρει τότε ο Πινέδα θα γίνει η τρίτη της μεταγραφή για τη φετινή Απερτούρα μετά τους Γιακουμάκη και Αντρές Μοντάνιο.

Το MLS καλεί Πόνσε

Θέμα υπάρχει και με τον Εσέκιλε Πόνσε. Κι αυτό γιατί οι εκπρόσωποι του έφεραν μια σούπερ πρόταση ύψους 8.000.000 ευρώ από ομάδα του αμερικάνικου πρωταθλήματος. Η Ένωση αγόρασε πέρσι τον 27χρονο Αργεντινό επιθετικό από την Έλτσε, δίνοντας περί 3.000.000 ευρώ.

Τώρα η προσφορά πλησιάζει και το τριπλάσιο αναφορικά με το ποσό που δαπάνησε για τον «Ελ Τάνκε». Η πρώτη εκτίμηση είναι πως τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Πόνσε είναι θετικοί σε αυτή την πρόταση. Σύντομα αναμένονται εξελίξεις. Πάντως και οι δυο περιπτώσεις προκαλούν ζήτημα στην επιθετική γραμμή της ΑΕΚ, η οποία αν αποφασίσει την πώληση και των δυο (αν έχει βέβαια τις προτάσεις που την ικανοποιούν οικονομικά) θα πρέπει να βρει τρεις ισάξιους αντικαταστάτες αφού υπ’ ατμόν είναι ο Σέρχιο Αραούχο στον οποίο δεν έχει γίνει νέα πρόταση ανανέωσης…