Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μυθικός: Ο Μίλτος Τεντόγλου πρωταθλητής Ευρώπης με φετινό παγκόσμιο ρεκόρ (vids)

Μυθικός: Ο Μίλτος Τεντόγλου πρωταθλητής Ευρώπης με φετινό παγκόσμιο ρεκόρ (vids)

Ο Μίλτος Τεντόγλου με σπουδαία εμφάνιση στον τελικό του μήκους αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, κάνοντας μάλιστα φετινό παγκόσμιο ρεκόρ στα 8.65!

Ναι ρε τεράστιε! Ναι ρε Μιλτάρα! Τι τους έκανες αγόρι μου; Απίθανος, μοναδικός, απλά ασταμάτητος ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του και κατέκτησε την Ρώμη. Ο Τεντόγλου βρέθηκε σε εκπληκτικό βράδυ στον τελικό του μήκους, διέλυε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, μέχρι το απόλυτο.

Το 8,65μ. στην πέμπτη του προσπάθεια (το επανέλαβε και στην έκτη ο απίθανος), το οποίο δεν του έδωσε απλά το τρίτο χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αυτό το είχε ήδη πάρει, αλλά αποτέλεσε και την κορυφαία επίδοση της καριέρας του αφήνοντας πίσω το 8.60μ. που είχε μέχρι σήμερα.

Ήταν με διαφορά ο κορυφαίος αγώνας της καριέρας του σπουδαίου Έλληνα αθλητή κι ενώ πλησιάζει το μεγάλο ραντεβού του Παρισιού.

Εκεί όπου φυσικά θα είναι το απόλυτο φαβορί για ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο και ποιος ξέρει; Ίσως μας επιφυλάσσει νέο ρεκόρ αφού όριό του είναι μόνο ο ουρανός.

O Τεντόγλου φανέρωσε τις διαθέσεις με το… καλησπέρα, καθώς στο πρώτο του άλμα «προσγειώθηκε» στα 8,42μ., σημειώνοντας την κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο.

Ο Έλληνας άλτης ήταν άκυρος στη δεύτερή του προσπάθεια, ενώ στην τρίτη πήδηξε πολύ πίσω από τη βαλβίδα βελτιώνοντας τη δική του καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο κατά επτά εκατοστά (8,49!).

Στο τέταρτο του άλμα, ο Τεντόγλου έπεσα στα 8,45μ., ενώ στο πέμπτο έσπασε όλα τα… ρεκόρ με 8,65μ.! Αυτή η επίδοση μάλιστα ήταν ένα εκατοστό πίσω από το Πανελλήνιο ρεκόρ, που κατέχει ο Λούης Τσάτουμας.

Στο έκτο και τελευταίο άλμα προσπάθησε να το σπάσει και αυτό, αλλά πήδηξε ξανά στα 8,65μ.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024