Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ρώμη: Αθλήτρια βάδην βιάστηκε να πανηγυρίσει και βρέθηκε εκτός βάθρου

Ρώμη: Αθλήτρια βάδην βιάστηκε να πανηγυρίσει και βρέθηκε εκτός βάθρου

«Τώρα πρέπει να αφομοιώσω [αυτό που συνέβη] και να γιατρέψω την καρδιά μου», δήλωσε εμφανώς στεναχωρημένη και σοκαρισμένη με το συμβάν

Η ισπανίδα αθλήτρια του βάδην Laura García-Caro έχασε το χάλκινο μετάλλιο μέσα από τα χέρια της, αφού βιάστηκε να πανηγυρίσει με αποτέλεσμα να τερματίσει τέταρτη.

Η García-Caro φαινόταν ότι θα τερμάτιζε στην τρίτη θέση στο τέλος του αγώνα της Παρασκευής στο Stadio Olimpico στη Ρώμη. Με μια ισπανική σημαία τυλιγμένη στο λαιμό της και τη γραμμή του τερματισμού να πλησιάζει, άρχισε να εκδηλώνει τη χαρά της, η οποία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μετατράπηκε σε τρόμο.

Οι πρόωροι πανηγυρισμοί της αθλήτριας έκαναν την ουκρανή αντίπαλό της Lyudmila Olyanovska να την προσπεράσει δύο ή τρία μέτρα πριν από το τέλος, αφήνοντας ένα βλέμμα τρόμου στο πρόσωπο της García-Caro.

«Είμαι αρκετά απογοητευμένη. Στο πρώτο μέρος της κούρσας υπέφερα, αλλά (ανέκαμψα) και στα τελευταία 10 μέτρα νόμιζα ότι το είχα, αλλά δεν το είχα», δήλωσε η 29χρονη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας: «Τώρα πρέπει να αφομοιώσω [αυτό που συνέβη] και να γιατρέψω την καρδιά μου».

«Προπονούμαστε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες»

Το χρυσό μετάλλιο το κέρδισε η ιταλίδα Antonella Palmisano με χρόνο 1:28:08, το ασημένιο η επίσης ιταλίδα Valentina Trapletti και το χάλκινο η ουκρανή Olyanovska, η οποία αφιέρωσε τη νίκη της στην πατρίδα της Ουκρανία.

«Ήμουν κουρασμένη στο τελευταίο χιλιόμετρο και στα τελευταία μέτρα, αλλά ήθελα τόσο πολύ να κερδίσω αυτό το μετάλλιο για τη χώρα μου», δήλωσε, σύμφωνα με το European Athletics.

«Σήμερα, υπάρχει πόλεμος στην Ουκρανία. Προπονούμαστε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Δεν ξέρω καν αν ο πεντάχρονος γιος μου με είδε να αγωνίζομαι σήμερα, γιατί στην Ουκρανία οι υποδομές είναι κατεστραμμένες. Δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, δεν υπάρχει ίντερνετ, ούτε φως, οπότε δεν ξέρω αν με είδε στην τηλεόραση», κατέληξε η Olyanovska.

Sports in

Διαλύεται η «Ρεάλ» του παγκοσμίου πόλο

Αποχωρεί ο βασικός επενδυτής από την Προ Ρέκο που μπαίνει σε καθεστώς εκκαθάρισης και βλέπει τους σταρ της να αποχωρούν – Στη Γιουγκ ο Κάκκαρης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024