Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αλλαγή πλεύσης από τον Γκαντς μετά τη διάσωση ομήρων - Ακύρωσε τη συνέντευξη Τύπου

Αλλαγή πλεύσης από τον Γκαντς μετά τη διάσωση ομήρων – Ακύρωσε τη συνέντευξη Τύπου

Μετά την διάσωση των ομήρων, ο Μπένι Γκάντς ακυρώνει τη συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματισμένη για το απόγευμα.

Μετά την επιτυχή διάσωση των ομήρων από τον ισραηλινό στρατό, ο Μπένι Γκάντς ακύρωσε την απογευματινή του ομιλία. Ο υπουργός του Πολεμικού Συμβουλίου αναμενόταν να αποσύρει το κόμμα του Εθνική Ενότητα από τον συνασπισμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Times of Israel, η ανακοίνωση έρχεται μετά την επιτυχή στρατιωτική επιχείρηση που διεξήχθη για τη διάσωση τεσσάρων ομήρων, που είχαν απαχθεί από την Χαμάς.

Τι ανέφερε ο Μπένι Γκάντς

Ο υπουργός του πολεμικού Συμβουλίου Benny Gantz λέει ότι η «καρδιά του είναι γεμάτη» για τη διάσωση των τεσσάρων ομήρων από τις ισραηλινές δυνάμεις. Σε δήλωση του, που εξέδωσε μετά την επιχείρηση αναφέρει:

«Θα ήθελα να επαινέσω τους στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, της Yamam, της Shin Bet για την περίπλοκη και γενναία επιχείρηση που σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε με εμπνευσμένο τρόπο»

Τέλος, ο ίδιος προσθέτει ότι: «Ακόμα και σήμερα, η καρδιά μου συμπάσχει με όλες τις οικογένειες των ομήρων. Δεσμευόμαστε να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να επιστρέψουν στα σπίτια τους.»

Το τελεσίγραφο του Γκαντς στον Νετανιάχου

Ο πρώην αρχηγός του ισραηλινού στρατού που έγινε πολιτικός αντίπαλος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Μπένι Γκαντς, είχε προγραμματίσει να ανακοινώσει σήμερα το βράδυ, σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, την παραίτησή του από την κυβέρνηση Νετανιάχου, στην οποία εντάχθηκε μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Ο Γκαντς είχε συγκαλέσει συνέντευξη Τύπου για σήμερα το βράδυ στο Ραμάτ Γκαν, προάστιο του Τελ Αβίβ.

Ο αρχηγός του κόμματος της Εθνικής Ενότητας (κεντρώο) απέστειλε στις 18 Μαΐου τελεσίγραφο στον Νετανιάχου, απαιτώντας την υιοθέτηση ενός «σχεδίου δράσης» για την «επόμενη ημέρα» στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς το οποίο θα προχωρήσει σε παραίτηση από την κυβέρνηση.

Και το κόμμα του κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα πρόταση νόμου για τη διάλυση του Κοινοβουλίου, χωρίς μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας σε αυτή τη φάση διότι το κόμμα Λικούντ (δεξιά) του Νετανιάχου συνεχίζει να έχει την πλειοψηφία των βουλευτών με τους συμμάχους τους από τα υπερορθόδοξα κόμματα και την ακροδεξιά.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024