Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Εάν ο Πούτιν υποτάξει την Ουκρανία θα απειληθεί όλη η Ευρώπη, λέει ο Μπάιντεν

Εάν ο Πούτιν υποτάξει την Ουκρανία θα απειληθεί όλη η Ευρώπη, λέει ο Μπάιντεν

Και ο Εμανουέλ Μακρόν, που χαιρέτισε τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, υπογράμμισε ότι στην ουκρανική κρίση διακυβεύεται η ασφάλεια και η σταθερότητα στην Ευρώπη

«Εάν ο Πούτιν υποτάξει την Ουκρανία δεν θα σταματήσει εκεί. Θα προχωρήσει πιο πέρα και θα απειληθεί όλη η Ευρώπη. Δεν θα το επιτρέψουμε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν στο πλευρό της Ουκρανίας, των συμμάχων μας και της Γαλλίας», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, χαιρέτισε τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου και υπογράμμισε, από την πλευρά του, ότι στην ουκρανική κρίση διακυβεύεται η ασφάλεια και η σταθερότητα στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι στο ζήτημα της Ουκρανίας η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κοινή αντίληψη, που βασίζεται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και στην ελευθερία των λαών για αυτοδιάθεση.

«Εταίρος που αγαπά και σέβεται τους Ευρωπαίους» λέει ο Μακρόν για τον Μπάιντεν

«Σας ευχαριστώ που είστε ο πρόεδρος της πρώτης παγκόσμιας δύναμης» και «που το πράττετε με την καθαρότητα και την αφοσίωση ενός εταίρου που αγαπά και που σέβεται τους Ευρωπαίους», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, εξαίροντας τη βούληση του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, να είναι «αυτός που θέλει να οικοδομήσει τις συμφωνίες αυτές, από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι στόχος είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η εξεύρεση μίας πολιτικής λύσης, που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία δίκαιη και διαρκή ειρήνη, η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες ασφαλείας Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Ανέφερε επίσης ότι εννέα μήνες μετά την έναρξη της σύγκρουσης, η κατάσταση στη Ράφα από ανθρωπιστική άποψη είναι απαράδεκτη και κάλεσε το Ισραήλ να ανοίξει ανθρωπιστικούς διάδρομους, όπως ζητάει εδώ και πολλούς μήνες η διεθνής κοινότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024