Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωεκλογές 2024: Από τους πρώτους στις κάλπες οι Ιρλανδοί - Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Ευρωεκλογές 2024: Από τους πρώτους στις κάλπες οι Ιρλανδοί – Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Η Ιρλανδία δεν θα ξεκινήσει την καταμέτρηση των ψήφων για τις ευρωεκλογές πριν από την Κυριακή, καθώς τα αποτελέσματα δεν μπορούν να ανακοινωθούν πριν από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας σε όλη την ΕΕ

Ψήφισαν από τους πρώτους οι Ιρλανδοί για τις ευρωεκλογές, αλλά και για τα τοπικά συμβούλια στη χώρα, με τις διπλές κάλπες να έχουν ήδη κλείσει από το βράδυ της Παρασκευής (7/6).

Συνολικά 949 έδρες δημοτικών και κομητειακών συμβουλίων θα πληρωθούν σε 31 τοπικές αρχές, γι’ αυτό και τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών θα διαχωριστούν και οι τοπικές εκλογές θα είναι οι πρώτες που θα καταμετρηθούν στην Ιρλανδία.

Όπως σημειώνει το BBC, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα, ορισμένες τάσεις διαφαίνονται ήδη, καθώς τα κόμματα καταμετρούν τις ψήφους των υποψηφίων τόσο για τις τοπικές όσο και για τις ευρωπαϊκές εκλογές.

Τα ιρλανδικά κυβερνητικά κόμματα διατηρούν τη σιγουριά του νικητή, με τις καταμετρήσεις να δείχνουν ισχυρή παρουσία για το Fine Gael, το Fianna Fáil και το Πράσινο Κόμμα, παρά το γεγονός ότι η καταμέτρηση άρχισε μόλις στις 09:00 τοπική ώρα το Σάββατο.

Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρότι οι κάλπες έκλεισαν την Παρασκευή στις 10 το βράδυ (τοπική ώρα), καθώς η ψηφοφορία διεξάγεται σε όλη την Ευρώπη επί τέσσερις ημέρες, η Ιρλανδία δεν θα ξεκινήσει την καταμέτρηση των ψήφων για τις ευρωεκλογές πριν από την Κυριακή 9 Ιουνίου. Και αυτό γιατί τα αποτελέσματα δεν μπορούν να ανακοινωθούν πριν από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας σε όλη την Ευρώπη την Κυριακή.

Δεκατέσσερις ευρωβουλευτές θα στείλει στις Βρυξέλλες η Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Πέντε θα εκπροσωπήσουν την εκλογική περιφέρεια Midlands North-West, μια εκλογική περιφέρεια 15 κομητειών στην οποία συμμετέχουν 27 υποψήφιοι.

Πέντε θα εκπροσωπήσουν τη Νότια Ιρλανδία, στην οποία κατεβαίνουν 23 υποψήφιοι σε 10 κομητείες. Και τέσσερις θα εκπροσωπήσουν το Δουβλίνο, όπου υπάρχουν επίσης 23 υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο.

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024