Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Το Ιράν καλεί ΗΠΑ και ΕΕ να αφήσουν τα λόγια και να σταματήσουν εμπράκτως να υποστηρίζουν το Ισραήλ

Γάζα: Το Ιράν καλεί ΗΠΑ και ΕΕ να αφήσουν τα λόγια και να σταματήσουν εμπράκτως να υποστηρίζουν το Ισραήλ

Ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί «αυτή η οδυνηρή τραγωδία» των Παλαιστινίων είναι η «πλήρης και έμπρακτη» διακοπή της υποστήριξης του Ισραήλ από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, σύμφωνα με το Ιράν.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Νάσερ Καναανί κάλεσε χθες Παρασκευή τις ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να σταματήσουν «πλήρως και εμπράκτως» να υποστηρίζουν το Ισραήλ, προκειμένου να τερματιστεί η «απερίσκεπτη και ωμή» βία εναντίον των Παλαιστινίων (στη φωτογραφία του Reuters/Doaa Rouqa, επάνω, κηδεία Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς).

«Δεν αρκούν τα λόγια για να μπει τέλος στην απελπιστική ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας»

Σχολιάζοντας τοποθέτηση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ – ο οποίος τόνισε πως μια βιώσιμη εκεχειρία είναι ο μόνος τρόπος για την προστασία των αμάχων στη Γάζα και την απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων – ο Καναανί είπε ότι δεν αρκούν τα λόγια για να μπει τέλος στην απελπιστική ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο μόνος τρόπος, συμπλήρωσε, για να τερματιστεί «αυτή η οδυνηρή τραγωδία, καθώς επίσης η απερίσκεπτη και ωμή βία» εναντίον των Παλαιστινίων είναι η «πλήρης και έμπρακτη» διακοπή της υποστήριξης του Ισραήλ από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Πάνω από 36.000 νεκροί

Το Ισραήλ εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επίθεση κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την άνευ προηγουμένου αιματοχυσία της 7ης Οκτωβρίου που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.200 ανθρώπους.

Εκτοτε, τουλάχιστον 36.731 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 83.530 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στον ελεγχόμενο από τη Χαμάς παλαιστινιακό θύλακα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024