Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μέττε Φρεντέρικσεν: Μέτσολα και Σαρλ Μισέλ καταδικάζουν την επίθεση κατά της πρωθυπουργού της Δανίας

Μέττε Φρεντέρικσεν: Μέτσολα και Σαρλ Μισέλ καταδικάζουν την επίθεση κατά της πρωθυπουργού της Δανίας

Ένα άτομο συνελήφθη για την υπόθεση, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας

Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέττε Φρεντέρικσεν, είναι σοκαρισμένη μετά την επίθεση που δέχθηκε από άνδρα, ο οποίος τη χτύπησε το βράδυ της Παρασκευής (7/6) στο κέντρο της Κοπεγχάγης.

«Η πρωθυπουργός χτυπήθηκε από έναν άνδρα το βράδυ της Παρασκευής στο Κούλτορβετ, στην Κοπεγχάγη. Ο άνδρας συνελήφθη», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις υπηρεσίες της πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι η Φρεντέρικσεν είναι «σοκαρισμένη από το περιστατικό».

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε ένα περιστατικό που εμπλέκει την πρωθυπουργό, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

«Ένα άτομο συνελήφθη για αυτήν την υπόθεση, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας. Επί του παρόντος, δεν έχουμε άλλα σχόλια ή παρατηρήσεις να κάνουμε», δήλωσε η αστυνομία στην ανακοίνωση που ανάρτησε στο X.

«Οφείλω να πω ότι αυτό αναστατώνει όσους από εμάς είμαστε κοντά της», δήλωσε ο Δανός υπουργός Περιβάλλοντος, Μάγκνους Χένικε, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Τέτοιου είδους περιστατικό δεν πρέπει να συμβαίνει στην όμορφη, ασφαλή και ελεύθερη χώρα μας», κατέληξε.

Καταδικάζουν την επίθεση Μέτσολα και Σαρλ Μισέλ

Η επίθεση κατά της πρωθυπουργού της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν είναι «αποτρόπαια», σχολίασε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, εκτιμώντας ότι «η βία (δεν έχει) θέση στην πολιτική».

Η βία δεν έχει θέση στην ΕΕ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, εξέφρασε τον «αποτροπιασμό» του, τονίζοντας σε ανάρτησή του στο Χ ότι «καταδικάζει απερίφραστα αυτή τη δειλή επίθεση», η οποία σημειώθηκε την ώρα που οι Δανοί ετοιμάζονται για τις ευρωεκλογές.

Με τη σειρά της, η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, ανέφερε: «Είμαι αναστατωμένη από την είδηση της επίθεσης κατά της Δανής πρωθυπουργού Μέττε Φρεντέρικσεν. Μια απαράδεκτη πράξη βίας που αποτελεί επίθεση στην καρδιά των δημοκρατικών αξιών. Στη συνάδελφό μου Μέτε όλη μου την αλληλεγγύη».

Επίσης, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, χαρακτήρισε την Φρεντέρικσεν «αφοσιωμένη ηγέτη, υπέροχο άνθρωπο και μια εξαιρετική φίλη». Όπως τόνισε, «η επίθεση που δέχθηκε είναι μια επίθεση εναντίον όλων μας που πιστεύουμε σε μια Ευρώπη ελευθερίας, ανεκτικότητας και ειρήνης. Της στέλνω την υποστήριξή μου και των Ισπανών πολιτών σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η βία δεν έχει θέση στην ΕΕ».

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024