Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΔΕΔΙΣΑ Χανίων στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, με τη φωτιά να εκδηλώθηκε στις 5:00. Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η φωτιά καίει στο χώρο ανακυκλώσιμων υλικών και ακόμα δεν είναι γνωστός ο λόγος εκδήλωσης της.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώθηκε λίγο μετά τις 5 το πρωί για την πυρκαγιά στο χώρο της ΔΕΔΙΣΑ και άμεσα έσπευσαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 26 πυροσβέστες και 11 οχήματα.

Η πυρκαγιά αυτή την στιγμή έχει τεθεί υπό έλεγχο ενώ δυνάμεις της πυροσβεστικής θα παραμείνουν στο εργοστάσιο όλη την ημέρα για πρόληψη τυχόν αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

Την πυρκαγιά, όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ Κώστας Πατεράκης αντιλήφθηκε ο φύλακας του εργοστασίου ο οποίος ενημέρωσε τον υπεύθυνο πυρασφάλειας και σήμανε αμέσως συναγερμός.

«Απο ότι έχω πληροφορηθεί απο την πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε απο ανακυκλώσιμα υλικά. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι – όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές – στους κάδους πρέπει να προσέχουμε τι βάζουμε. Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Έχουν συμβεί και άλλα περιστατικά αλλά όχι σε τόσο μεγάλη έκταση» ανέφερε στο Flashnews.gr ο κ. Πατεράκης.