Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Σύμη: Έτσι εντόπισαν τον Μόσλεϊ - Δάκρυσε ο κάμεραμαν της ΕΡΤ περιγράφοντας πώς έκανε τη μακάβρια ανακάλυψη

Σύμη: Έτσι εντόπισαν τον Μόσλεϊ – Δάκρυσε ο κάμεραμαν της ΕΡΤ περιγράφοντας πώς έκανε τη μακάβρια ανακάλυψη

Ο κάμεραμαν της ΕΡΤ, Αντώνης Μυστιλόγλου περιέγραψε φανερά φορτισμένος συναισθηματικά πώς έκανε τη μακάβρια ανακάλυψη, εντοπίζοντας το πτώμα του Μάικλ Μόσλεϊ.

Ο παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ μετά από πέντε ημέρες ερευνών στη Σύμη, εντοπίστηκε νεκρός σε απόσταση λίγων μέτρων από την παραλία της Αγίας Μαρίνας, πάνω σε βράχια.

Μάλιστα παρόλο που η συγκεκριμένη περιοχή είχε ελεγχθεί σίγουρα από αέρος δεν είχε βρεθεί κάποιο ίχνος του παρουσιαστή και τελικά το άψυχο σώμα του εντοπίστηκε κατά την ανάλυση πλάνων από το συνεργείο της ΕΡΤ.

«Λυπάμαι ειλικρινά για την οικογένεια. Λυπάμαι που ήμουν εγώ αυτός που τον βρήκε. Μακάρι να είχαμε καλύτερα νέα»

Ο κάμεραμαν της ΕΡΤ, Αντώνης Μυστιλόγλου μίλησε στο Sky News και με δάκρυα στα μάτια και φανερά λυπημένος περιέγραψε πώς εντόπισε το μακάβριο εύρημα που έχει σοκάρει τόσο τη Σύμη, αλλά και όλη την Ελλάδα και τη Βρετανία.

«Καθόμασταν όλοι οι ρεπόρτερ σε αυτό το καφέ μπαρ και αποφασίσαμε να πάμε με το σκάφος να πάρουμε μερικά πλάνα μέσω θαλάσσης, όπου πήγαιναν οι ομάδες διάσωσης. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είδα μερικά πράγματα μέσα στη θάλασσα κοντά στα βράχια σαν ομπρέλες ή σαν κάτι τέτοιο. Κάναμε ζουμ δεν είδαμε τίποτα. Και όταν πήγαμε στην παραλία της Αγίας Μαρίνας παρατήρησα στον φράχτη, στο τέλος της παραλίας, κάτι μαύρο. Δεν ήμουν σίγουρος», είπε αρχικά.

Η σορός του Μάικλ Μόσλεϊ

«Έκανα ζουμ με την κάμερα όσο πιο πολύ μπορούσα, ήταν περίπου 300 μέτρα μακριά. Είδα κάτι για το οποίο δεν ήμουν σίγουρος. Είπα στον δήμαρχο που καθόταν αριστερά μου και μου είπε όταν επιστρέψουμε θα τσεκάρουμε ξανά. Αυτό κάναμε. Ήρθαμε πιο κοντά περίπου 200 μέτρα και έκανα πάλι ζουμ αλλά ήταν μικρή η ανάλυση. Οπότε όταν επιστρέψαμε στην καφετέρια παίξαμε ξανά το πλάνο και τραβήξαμε μια φωτογραφία την οθόνη με το iphone. Κάναμε ξανά ζουμ και τότε είδαμε καθαρά ότι υπάρχει ένας άνδρας ξαπλωμένος κάτω με το χέρι στην κοιλιά του και ένα ρολόι και στο άλλο χέρι είχε την τσάντα του», προσέθεσε.

Στη συνέχεια ο κάμεραμαν της ΕΡΤ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. «Η περιγραφή ήταν ακριβώς ίδια με τον άνδρα που ψάχναμε. Λυπάμαι ειλικρινά για την οικογένεια. Λυπάμαι που ήμουν εγώ αυτός που τον βρήκε. Μακάρι να είχαμε καλύτερα νέα. Τίποτα περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Αντώνης Μυστιλόγλου ρωτήθηκε εάν είχαν γίνει έρευνες στο σημείο. «Ψάχνανε από την άλλη πλευρά του βουνού, αλλά δεν ξέρω πόσες φορές είχε εκλεχθεί η συγκεκριμένη περιοχή. Χθες το ελικόπτερο έψαχνε ακριβώς πάνω από αυτό το σημείο. Υπήρχαν drones, υπήρχαν τα πάντα. Δεν ξέρω. Νομίζω πως ήταν κακή τύχη. Δεν ξέρω τι άλλο να πω», απάντησε.

Τέλος, αφηγήθηκε πού ακριβώς βρέθηκε η σορός του Μάικλ Μόσλεϊ.  «Πενήντα μέτρα από την παραλία. Ακριβώς δίπλα στον φράχτη, ήταν βραχώδες μέρος με κοφτούς βράχους. Θεωρώ ότι μάλλον ζαλίστηκε, κάθισε να ξεκουραστεί και έχασε τις αισθήσεις του. Αυτό υποθέτω. Αισθάνομαι πολύ άσχημα. Είμαι πολύ στεναχωρημένος αλήθεια εύχομαι να είχαμε καλύτερα νέα», κατέληξε.

Ιατροδικαστής στη Σύμη για την ταυτοποίηση

Υπενθυμίζεται ότι ο 67χρονος παρουσιαστής είχε φύγει μόνος του το μεσημέρι της Τετάρτης από την παραλία του Αγίου Νικολάου την οποία είχε επισκεφθεί με τη σύζυγό του, στη συνέχεια πέρασε το μονοπάτι που οδηγεί στην περιοχή Πέδι, σε μία απόσταση περίπου 30 λεπτών.

Από εκεί φαίνεται πώς κατευθύνθηκε προς την Αγία Μαρίνα και άγνωστο πώς, πήρε ένα επικίνδυνο μονοπάτι μέσα από το βουνό με αρκετούς απόκρημνους βράχους για να κατέβει στην παραλία σε ακόμα μία διαδρομή επίσης 30 λεπτών. Εκείνη την ημέρα επικρατούσαν υψηλές θερμοκρασίες.

Πιθανότατα ο παρουσιαστής ενώ κατέβαινε το μονοπάτι είτε ζαλίστηκε είτε έχασε τις αισθήσεις του λόγω της έντονης ζέστης, είτε γλίστρησε και έπεσε δίπλα στον φράχτη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σύμης, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας ο άτυχος παρουσιαστής κατάφερε να διασχίσει, σε συνθήκες καύσωνα, όλη την απότομη πλαγιά, αλλά λίγο πριν φτάσει στην παραλία, έπεσε -άγνωστο πώς, ίσως ζαλίστηκε ή σκόνταψε.

Το πτώμα εντοπίστηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση καθώς γύρω από το σημείο υπήρχε έντονη δυσοσμία, κάτι που μαρτυρά ότι ο Μάικλ Μόσλεϊ πιθανότατα έχασε τη ζωή του από την ημέρα της εξαφάνισής του.

Προς το παρόν φαίνεται να αποκλείεται το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ η σορός του Μάικλ Μόσλεϊ φαίνεται να έχει ένα τραύμα στο κεφάλι πιθανότατα από πτώση, καθώς έχει πέσει σε ευθεία στάση.

Πλέον στη Σύμη έφτασε ιατροδικαστής για μία πρώτη αυτοψία στη σορό και εν συνεχεία το πτώμα του Μάικλ Μόσλεϊ πιθανότατα θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ώστε να αποσαφηνιστούν τα αίτια του θανάτου και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και να ταυτοποιηθεί και επίσημα πως το πτώμα ανήκει στον παρουσιαστή του BBC.

Sports in

O Nasdaq έκανε retweet τον Ολυμπιακό: «Ταξιδεύει υπερήφανα την ελληνική σημαία σε όλο τον κόσμο» (vid)

Η ανάρτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα συγχαρητήρια του Nasdaq και η αντίδραση στο Χ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024