Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Σύμη: «Μύριζε πολύ και γυάλιζε το ρολόι» - Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει πώς βρήκε τον παρουσιαστή του BBC

Σύμη: «Μύριζε πολύ και γυάλιζε το ρολόι» – Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει πώς βρήκε τον παρουσιαστή του BBC

Μετά από πέντε ημέρες ερευνών, όπου οι Άρχες «χτένιζαν» τη Σύμη η σορός του Μάικλ Μόσλεϊ εντοπίστηκε δίπλα σε φράχτη κοντά στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Τραγική κατάληξη είχε το θρίλερ με την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος αγνοούνταν από την περασμένη Τετάρτη με αποτέλεσμα να έχουν κινητοποιηθεί οι Αρχές στη Σύμη προκειμένου να εντοπιστεί.

«Αν πήγε από αυτό το σημείο, κακώς πήγε, είναι δύσκολο κομμάτι εκεί»

Δυστυχώς, μετά από πέντε ημέρες ερευνών, όπου η αστυνομία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική και ο Ερυθρός Σταυρός «χτένιζαν» το νησί η σορός του Μάικλ Μόσλεϊ, αν και δεν έχει ταυτοποιηθεί επίσημα, εντοπίστηκε σε απόσταση δέκα μέτρων από την παραλία της Αγίας Μαρίνας, πάνω σε βράχια.

Ο 67χρονος παρουσιαστής είχε φύγει μόνος του από την παραλία του Αγίου Νικολάου την οποία είχε επισκεφθεί με τη σύζυγό του, στη συνέχεια πέρασε το μονοπάτι που οδηγεί στην περιοχή Πέδι, από εκεί φαίνεται πώς κατευθύνθηκε προς την Αγία Μαρίνα και άγνωστο πώς, πήρε ένα επικίνδυνο μονοπάτι μέσα από το βουνό με αρκετούς απόκρημνους βράχους για να κατέβει στην παραλία.

Εκεί πιθανότατα είτε ζαλίστηκε είτε έχασε τις αισθήσεις του λόγω της έντονης ζέστης, είτε γλίστρησε και έπεσε δίπλα στον φράχτη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Το πτώμα εντοπίστηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση καθώς γύρω από το σημείο υπήρχε έντονη δυσοσμία, κάτι που μαρτυρά ότι ο Μάικλ Μόσλεϊ πιθανότατα έχασε τη ζωή του από την ημέρα της εξαφάνισής του.

«Πέρασα τον φράχτη και μου ήρθε η μυρωδιά, η οποία ήταν πολύ έντονη»

Κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός του παρουσιαστή υπάρχει ένα beach bar, με τον υπεύθυνο του καταστήματος, Ηλία Τσαβαρή, να είναι από τους πρώτους που βρέθηκαν εκεί και να περιγράφει στο MEGA τι αντίκρισε.

«Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να πάω να ρίξω μία ματιά. Πέρασα τον φράχτη και μου ήρθε η μυρωδιά, η οποία ήταν πολύ έντονη. Είδα και το ρολόι που γυάλιζε. Ο άνθρωπος ήταν ανάσκελα και τα χέρια όρθια. Πλησίασα για να σιγουρευτώ και τον είδα», είπε αρχικά.

Ο φράχτης που βρέθηκε η σορός του Μάικλ Μόσλεϊ

Σε ερώτημα πώς δεν εντοπίστηκε νωρίτερα το άψυχο σώμα του παρουσιαστή κι αν το σημείο είχε ελεγχθεί από τις Αρχές, ο κ. Τσαβαρής σημείωσε: «Κάθε μέρα περνούσαν ελικόπτερα, εθελοντές, Πυροσβεστική. Πίσω από τον φράχτη, έχει ένα μικρό στενάκι 1 με 1,5 μέτρο. Με πήρε ο ιδιοκτήτης και μου είπε να πάω να τσεκάρω προς τα εκεί και μου το πού έφτασα η μυρωδιά ήταν έντονη. Χθες όλη μέρα πετούσε ελικόπτερο στο σημείο. Πέρα από τη μυρωδιά, είδα το ρολόι και πλησίασα».

Πάντως, υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο μονοπάτι είναι δύσκολο και κακώς το επέλεξε ο Μάικλ Μόσλεϊ. «Αν πήγε από αυτό το σημείο, κακώς πήγε, είναι δύσκολο κομμάτι εκεί. Ή μπήκε από την παραλία, γιατί δεν τον έχει πιάσει η κάμερα από το μαγαζί».

Ακόμα όπως είπε από το Πέδι, όπου εντοπίστηκε τελευταία φορά ο Μόσλεϊ το σημείο που βρέθηκε νεκρός, είναι περίπου 4-5 χλμ.

Πώς βρέθηκε ο Μάικλ Μόσλεϊ

Το πτώμα εντοπίστηκε σε επεξεργασία πλάνων από το συνεργείο της ΕΡΤ που βρισκόταν σε πλωτό σκάφος μαζί με τον δήμαρχο της Σύμης, Λευτέρη Παπακαλοδούκα.

Μιλώντας για το πώς βρέθηκε ο αγνοούμενος παρουσιαστής, ο δημοσιογράφος του ΕΡΤNews, Αριστείδης Μιαούλης, δήλωσε ότι όταν ο καμεραμάν του ΕΡΤNews Αντώνης Μυστιλόγλου εντόπισε κατά τη διάρκεια καταγραφής πλάνων ότι κάτι γυάλιζε στα βράχια, εστίασε εκεί.

Έτσι, μόλις έκανε «ζουμ» στο βιντεοληπτικό υλικό που είχε τραβήξει είδε ότι στα βράχια βρίσκονταν η σορός του Μάικλ Μόσλεϊ με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι Αρχές.

«Ο Αντώνης Μυστιλόγλου ήταν με την κάμερα και εμείς με το μικρόφωνο. Τον εντοπίσαμε όταν μπαίναμε στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας. Ο Αντώνης κατέγραφε συνεχώς με την κάμερα και στην πορεία, βλέποντας το υλικό που είχε τραβήξει είδε ότι κάτι περίεργο ήταν κοντά στο φράχτη, 50 μ. από τη θάλασσα και διαπιστώσαμε μετά στο ζουμ ότι όντως ήταν αυτός ο άνθρωπος, διότι γυάλιζε το ρολόι του. Ήταν σε ύπτια θέση» περιέγραψε στην εκπομπή Νewsroom o δημοσιογράφος.

Η σορός του Μάικλ Μόσλεϊ

«Ο άνθρωπος φαινόταν ότι έπεσε ανάσκελα» ανέφερε ακόμα ο δημοσιογράφος περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η σορός στα βράχια. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποιο πρόβλημα παρουσιάστηκε στην καρδιά του και έπεσε στα βράχια», προσέθεσε.

Στη Ρόδο για τη  διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σύμης, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, «ο 67χρονος, σε αντίθεση με αυτό που εκτιμάτο αρχικά, πως κατευθυνόταν στη χώρα, τελικά φαίνεται πως κινήθηκε προς την Αγία Μαρίνα».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο άτυχος παρουσιαστής κατάφερε να διασχίσει, σε συνθήκες καύσωνα, όλη την απότομη πλαγιά, αλλά λίγο πριν φτάσει στην παραλία, έπεσε -άγνωστο πώς, ίσως ζαλίστηκε ή σκόνταψε.

Πλέον στη Σύμη αναμένεται ιατροδικαστής για μία πρώτη αυτοψία στη σορό και εν συνεχεία το πτώμα του Μάικλ Μόσλεϊ πιθανότατα θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ώστε να αποσαφηνιστούν τα αίτια του θανάτου και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Sports in

«Ένα όνειρο τρελό που έγινε πραγματικότητα» – Το επικό βίντεο του Ολυμπιακού

Ήταν 29 Μάη όταν ο Ολυμπιακός έγραφε ιστορία. Και έναν μήνα μετά, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ανέβασε το βίντεο που όλοι περίμεναν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024